Sadıkoğlu: Cumhurbaşkanına, ahlaksızca küfür edenlere karşıyız

99
reklam alani

Sadıkoğlu, geçmişte Cumhurbaşkanlığı kapısına gidip “barra” çekenlere nasıl karşı durduysak, bu gün Cumhurbaşkanının şahsına ve ailesine karşı ahlaksızca küfür edenlere de karşıyız açıklamasını yaptı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı için “1974’te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir sözleri üzerinde yoğun tepki almıştı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tepkiler üzerine , yoğun tehdit alıyorum ve küfürler ediliyor açıklamasını yapmıştı

MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu, geçmişte Cumhurbaşkanlığı kapısına gidip “barra” çekenlere nasıl karşı durduysak, bu gün Cumhurbaşkanının şahsına ve ailesine karşı ahlaksızca küfür edenlere de karşıyız dedi.

Sadıkoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı

Dünya görüşlerimiz uyuşmasa da, siyasi hayatımda kendisi ve temsil ettiği görüşle hep mücadele içerisinde olsam da, milli terbiyemiz gereği, Cumhurbaşkanlığı en çok saygı gösterilmesi gereken makamdır.

Kıbrıslı Türklerin Milli mücadelesinin taçlandığı makamdır. Anavatan ile ortak mücadelemizin yürütüldüğü makamdır ve o makamda kim oturursa otursun makamın kutsallığı milli görüşümüz gereğidir.

Geçmişte Cumhurbaşkanlığı kapısına gidip “barra” çekenlere nasıl karşı durduysak, bu gün Cumhurbaşkanının şahsına ve ailesine karşı ahlaksızca küfür edenlere de karşıyız.

Milleti daha fazla birbirine kırdırmaya gerek yoktur, gerek Kıbrıs’tan gerekse Türkiye’den ahlak, terbiye ve milli duruş dışı eleştiri ve küfürleri asla kabul etmediğimizi buradan tekrar beyan ediyoruz.

Kişiler geçici,makamlar kalıcıdır.
Yaşasın Anavatan Türkiye,yaşasın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti…

Paylaş