Harekatı kimler destekledi?

44
reklam alani

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı üçüncü gününde.

Barış Pınarı Harekatı’na siyasilerden destek açıklamalarının yanı sıra, desteklemeyen ve sessiz kalan siyasi liderlerimizde var.

Hangi siyasi parti veya lider Barış Pınarı Harekatı hakkında ne açıklama yaptığını sizler için derledik.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar,  Kıbrıs Türk Halkı daima olduğu gibi Türkiye’mizin yanındadır mesajını paylaştı

Tatar açıklamasında şu ifadeleri kullandı

Anavatan Türkiye’nin kendisine ve dünya barışına yönelik terör tehditini ortadan kaldırmak , Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği “ Barış Pınarı” askeri harekatı başlamıştır. Kıbrıs Türk Halkı daima olduğu gibi Türkiyemizin yanındadır. Dualarımız mehmetçiğimiz, ordumuz içindir. Biz başarılı olunacağından Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanarak bölgeye barışın getirileceğinden eminiz. Allah , Türkiyemizin yardımcısı olsun.

Halkın Partisi Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Barış Pınarı Harekatı’nda Türkiye’nin yanındayız dedi.

Özersay şu ifadeleri kullandı

‘Barış Pınarı Harekatı’nın, Türkiye dış politikası açısından bir kararlılık göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bu harekatı yapmakta haklı nedenleri olduğunu belirten Özersay, ‘Türkiye kendi sınır güvenliğini sağlamak istiyor, terör faaliyetlerine katkı yapacak bir ortamın orada oluşmasını istemiyor’ dedi.

Özersay, Türkiye’nin harekatı başlatmaktaki haklı nedenlerini de sıraladı;
“Çok sayıda Suriyeli mülteci Türkiye sınırları içinde yaşıyor, ekonomik, toplumsal, siyasal ve güvenlige dair sorunlar var. Bu açıdan bir geri dönüşü sağlamak umuduyla bunu yapıyor’ KKTC Başbakan Yardımcısı olarak bu konuda Türkiye’nin yanında olduğumuzu net bir şekilde ifade ederim.”

Ana Muhalefet, Cumhuriyetçi Türk Partisi  Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti tarafından yürütülen Harekatı’nın en az kayıpla, güvenliğin sağlanması hedefine ulaşılarak bir an önce tamamlanmasını ve bölgenin en yakın zamanda huzur ve barışa kavuşmasını temenni etti.

Erhürman açıklamasında şu ifadeyi kullandı

Türkiye Cumhuriyeti tarafından yürütülen Harekat’ın en az kayıpla, güvenliğin sağlanması hedefine ulaşılarak bir an önce tamamlanmasını ve bölgenin en yakın zamanda huzur ve barışa kavuşmasını temenni ederim. Bizleri çok üzen ve aralarında çocukların da bulunduğu kayıp ve yaralı haberleri geliyor. Kayıplarımıza rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar dilerim.

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, Türkiye’nin haklı ve geç kalınmış harekatına laf edip Türk Ordusu’na hakaret edenlerin kanında bozukluk olduğunu belirtti.

Büsküvütçü şu ifadeleri kullandı

Bakınız müslüman Araplar bizleri kınarken katolik Macaristan ( Hunlar’ın torunları) AB nin kınama kararını Veto etti.

Ak Parti – MHP – İyi Parti – CHP Türk ordusuna destek olurken, terör örgütü organizasyonu olan HDP harekata karşı çıktı. Tüm bunlar olurken Kıbrıs’ta ki Türk düşmanları da kendini her mecrada belli ediyor.

Allah ordumuza güç kuvvet versin. Türkiye’nin güvenliği Kıbrıs’ın güvenliği demektir. Türkiye’nin gücü Türk dünyasının gücü demektir.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı Ordumuza Barış Pınarı harekatında zaferler diliyoruz. Allah Mehmedlerimizin yar ve yardımcısı olsun… mesajını paylaştı.

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP-YG) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, emperyalis güçlerin oyuncağı olan hareketlerin eninde sonunda satılarak yalnızlığa tek edileceği gerçeğinin bir kez daha yaşanmakta olduğunu söyledi.

PYD-PKK’li silahlı militanların Türk Ordusu önünde durup yok olmak yerine, Kuzey Irak’a çekilmeye yönlendirileceği, sonra da PKK’nın İran kolu olan PEJAK bölgesi hedef gösterilerek İran’a karşı kullanılacağı ile ilgili ABD projesinin yeni olmadığını belirten Davulcu, bunun batılı basın organlarında bir çok kez yazıldığını hatırlattı.

 

DESTEKLEMEYENLER

Birleşik Kıbrıs Partisi, Türkiye ve bölge haklarına bir faydası olmayacağını ve Orta doğuyu kan gölüne çevireceğini, böylesi vahim sonuçlar doğuracak bu savaşı desteklememektedir. Açıklamasını yaptı.

SESSİZ KALANLAR

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Paylaş