28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

42
reklam alani

1 Eylül 2018 tarihinde, “kız meselesini” neden göstererek tartıştığı Hasan Polat Sepetçioğlu’nu öldüren Fevzi Şanverdi 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Girne’de bir çocuk parkında, 1 Eylül 2018 tarihinde, “kız meselesini” neden göstererek tartıştığı Hasan Polat Sepetçioğlu’nu öldüren Fevzi Şanverdi, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün 4 ayrı davadan itham edildi. Mahkeme Fevzi Şanverdi’ye 28 yıl hapis cezası verdi.

Olay nasıl olmuştu?

1 Eylül tarihinde gidecek yerleri olmadığı için sokaklarda yatıp kalkan Hasan Polat Sepetçioğlu ve Fevzi Şanverdi, aynı bankta oturdukları sırada ağız tartışması yaşadı.

Sepetçioğlu’nun küfürlerine öfkelenen Şanverdi, 184 promil alkol tesiri altında, bankta uyumakta olan Sepetçioğlu’nu iki kez boynuna ve bir kez de sırtına ekmek bıçağı saplayarak öldürdü.

Gözü dönmüş katil, ekmek bıçağını çöp kutusuna atıp kaçmaya çalıştığı esnada bölgedekilerin bağırmaları duyarak polise haber vermesi üzerine kısa sürede tutuklandı.

Zanlı Şanverdi, polise verdiği ilk ifadesinde işlediği suçu itiraf etti.

Katil zanlısı dün sabah saatlerinde, tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hazan Aksun, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın çok yeni olduğuna dikkati çekerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Polis olay yerini didik didik inceledi

Cinayette kullanılan ekmek bıçağı çöp bidonunda bulundu

 

Şanverdi alkollüydü

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, mahkemede verdiği ifade de zanlı Fevzi Şanverdi’nin “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından tutuklandığını anlatmıştı.

Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, cinayetin sabah saat 04.40 sıralarında Girne’de 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi üzerinde meydana geldiğini söylemişti.

Zaifer, zanlı Şanverdi ile müşteki Sepetçioğlu’nun aralarında meydana gelen tartışma sonucu 184 promil alkol tesiri altında bankta uyumaya devam eden Hasan Polat Sepetçioğlu’nu boynundan ve sırtından bıçaklayarak öldürdüğünü kaydetti.

 

Bıçak çöp bidonunda bulundu

Cinayetin hemen ardından, zanlının bıçağı çöp bidonuna attığını ve olay yerinde kısa süre sonra tespit edilerek tutuklandığını ifade eden Zaifer, olayın çok yeni olduğunu zanlının tutuklandığı anda bir gönüllü ifade vererek işlediği suçu itiraf ettiğini söyledi.

 

Ülkede kaçaktı

KKTC’de 10 yıldır kalan Fevzi Şanverdi’nin çalışma izni iptal edildiği için bir süredir kaçak olduğu öğrenildi.

Cinayet kurbanı Hasan Polat Sepetçioğlu’nun ise İstanbul’dan çalışmak için ülkeye geldiği, Şanverdi ve Sepetçioğlu’nun uzun zamandır sokaklarda yatıp kalktığı öğrenildi.

Paylaş