Türkiye ile aramız iyi

15
reklam alani

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde planladığı olası operasyona ilişkin Twitter üzerinden tehdit etmişti.

BİRKAÇ SAAT SONRA AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

Bu tehditlerden sadece birkaç saat sonra Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen ABD ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmasının imza töreninin ardından gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtladı.

“KİMSENİN TARAFINI TUTMUYORUM”

Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu dile getiren Trump, “Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum” dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “iyi ilişkileri” olduğunu kaydetti.

“SURİYE’YE GİRİP ÇIKMALIYDIK”

Trump, “Uzun yıllardır Suriye’deyiz. Suriye’deki görev kısa vadeli olmalıydı. Girip, çıkmamız gerekirdi.” ifadesini kullandı.

Trump’tan Türkiye’ye yaptırım tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı alarak Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna askeri harekat başlatmasına yeşil ışık yakmıştı.

Başkan Trump sosyal medya hesabı Twitter’den Türkiye’ye yeni bir yaptırım tehdidinde bulundu. Trump Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlatacağı olası operasyona ilişkin açıklama yaptı.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİ YOK EDECEĞİM”

Trump açıklamasında “Daha önce önemle belirttiğim gibi yine tekrar ediyorum: Eğer Türkiye eşsiz bilgeliğim içinde sınırları aşma olarak değerlendireceğim bir şey yaparsa, daha önce yaptığım gibi Türkiye ekonomisi mahvedip yok edeceğim. Türkiye Avrupa ve diğerleri ile beraber olmalı bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

TEHDİT SONRASI DOLAR ÇIKTI

Trump’ın Türkiye ekonomisi ile ilgili tweetinin ardından Dolar/TL 5,80’in üzerine çıktı.

Paylaş