Yarın mahkemeye çıkarılacaklar

81
reklam alani

Bir market önünde önceden tanımadıkları basın mensubu Ahmet Eray Gündoğmuş’u sebepsiz yere döverek elmacık kemiğini kıran Fethi Çelik ve İsa Ayyıldız 3 gün tutuklu kalacak

Lefkoşa’da öğrenci olarak kalan zanlılar Fethi Çelik ve İsa Ayyıldız’ın bir market önünde ilk kez görüp tanıştıkları basın mensubu Ahmet Eray Gündoğmuş’u sebepsiz yere alkolün etkisi ile döverek vahim zarara uğratmaları üzerine tutuklanarak Cumartesi günü mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Serkan Sakallı, olguları aktardı. Polis, 27 Eylül 2019 tarihinde saat 02.00 raddelerinde Lefkoşa’da Beren Market önünde zanlılar Fethi Çelik ve İsa Ayyıldız’ın ve Lefkoşa’da sakin Ahmet Eray Gündoğmuş’un yüzüne elleri ile yumruk vurmak suretiyle adı edileni ciddi şekilde darp edip sol elmacık kemiğinin kırılmasına sebebiyet vererek vahim zarara uğrattıklarını belirtti.  Polis, zanlıların 27 Eylül 2019 tarihinde saat 23.00 raddelerinde Lefkoşa’da tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandıklarını söyledi. Polis,  zanlılarla ilgili tahkikat henüz yeni başladığını, müştekinin Lefkoşa devlet hastanesinde cerrahi serviste müşahede altında tutulduğunu söyledi. Polis,  mesele ile ilgili olarak ilk nazarda alınacak ifadelerin yanında suç ortağı olduğu düşünülen bir kişinin arandığını belirterek, bu olgular ışığında zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı verilen zanlılar, olaydan hemen önce tanıştıklarını ve alkolün etkisiyle olayın yaşandığını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların soruşturma maksatlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlılar yarın mahkemeye çıkıyor.

”BU OLAY ÜLKENİN KİMYASINI BOZACAK HER TÜRLÜ HAREKETE KARŞI ACIMASIZ DAVRANILMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR”

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), bir basın mensubunun İki öğrenci tarafından darp edilmesi üzerine, ülkeye öğrenci olarak girenlerin  takibinin yapılması çağrısında bulundu.

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, bir basın mensubunun Kuzey Kıbrıs’ta yüksek öğrenim gören iki kişi tarafından darp edilmesi üzerine yapığı yazılı açıklamada, “Bu durum bir basın emekçisinin başına geldiği gibi tüm kesimden insanlarımızın da başına gelebilirdi. Ne yazık ki adanın kuzeyinde bu olasılık çok yüksek ve her an hiç beklenmedik bir yerde karşımıza çıkabilecek bir tehlike” dedi.

İki öğrencinin darp olayında alkollü olduğu ve Eray Gündoğmuş’un acımasızca darp edildiğine dikkat çeken Kişmir, “Bu durum bizlere bir kez daha ülkeye girişlerin mutlak bir şekilde düzenlenmesi, öğrenci adı altında ülkeye giriş yapan kişilerin takibinin ve denetiminin ilgili merciler tarafından aralıksız yapılması ve bu ülkenin kimyasını bozacak her türlü harekete karşı acımasız davranılması gerektiğini göstermiştir” dedi.

Kişmir, iki saldırgana gereken en ağır cezanın verilmesini beklediklerini de kaydetti.

Paylaş