Referans şartları netleşmeli

31
ARŞİV
reklam alani

Özyiğit, açıklamasında, referans şartlarının bir an önce belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’te temsil edilen parti liderleriyle bir araya gelerek BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute ile yapılan görüşmeler hakkında bilgilendirdi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, görüşme sonrası yaptığı açıklamada referans şartlarıyla ilgili tam bir mutabakatın gelişmediğini anladıklarını dile getirerek gelişmeleri yakından takip ettiklerini, olası bir üçlü görüşmede BM Genel Sekreteri Guterres’in tavrının belirleyici olacağını belirtti.

Özyiğit açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“9 Ağustos’ta liderler bir araya geldi ve mutabakat ortaya çıktı. Hepimiz Lute ile görüşmeleri yakından takip ettik. Bayan Lute liderler ile mekik diplomasisinde bulundu. Referans şartları ile ilgili tam bir mutabakat gelişmediğini anlıyoruz. Guterres’in işaret ettiği ve doğru belge 30 Haziran tarihli belgedir. Akıncı’nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve çok doğru bir yolda olduğunu görüyoruz. Referans şartlarının netleşmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Eylül’de mi, yoksa sonrasında mı bir üçlü görüşme olur Guterres’in tavrı bu noktada belirleyici olacak.”

Paylaş