Tiyatro Festivali başladı

26
reklam alani

17’ncisi düzenlenen Kıbrıs Tiyatro Festivali, dün akşam YDÜ AKKM’de Dostlar Tiyatrosu’ndan Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu “Merhaba” ile başladı.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, festivalin açılış oyununu izlemeye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve eşi, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, festivalin platin sponsoru Kıbrıs Türk Petrolleri (K-PET), İletişim sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell, Gümüş Sporsorlardan Golden Tulip Hotel, Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatif Ltd., Salon sponsoru Yakın Doğu Üniversitesi, ulaşım sponsoru Northern Travel ve Cyprus Xp Travel, Heyday Music, Albank, Note Cosmetic temsilcileri ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

MERHABA

Usta oyuncu Genco Erkal’ın uyarladığı, yönettiği ve tek kişilik oyun şeklinde sahnelediği “Merhaba”, Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşuyor.

“Merhaba” tiyatroseverleri, edebiyat aleminin bu beş büyük ustasıyla müzikli bir yolculuğa çıkardı.

Yıllar öncesinden seyirciye seslenen yazarlar; kimi zaman güldürücü, kimi zaman hüzünlü, kimi zaman öfkeli gözlemleriyle karanlık günlere ve geleceğe ışık tuttu.

Müzikli bir gösteri olan “Merhaba”da Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri, piyano ve basklarnet eşliğinde seslendiriliyor. Sahne tasarımını Cihan Aşar’ın, giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Hakan Özipek’in yaptığı oyunun müzik yönetimini ve düzenlemesini ise Yiğit Özatalay üstlendi.

GENCO ERKAL’IN 60. SANAT YILI

Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber oyun sonunda Dostlar Tiyatrosu’nun kuruluşunun 50. yılını ve usta sanatçı Genco Erkal’ın da 60. sanat yılını kutladıkları belirterek festivalin açılışını onlarla yapmaktan gurur duyduğunu belirtti. Karabiber ayrıca Kıbrıs Türk tiyatrosunun ustaları Yaşar Ersoy, Erol Refikoğlu, Işın Cem ve Osman Alkaş’ın na 50. sanat yıllarını kutladıklarını kaydetti.

HARMANCI’DAN GENCO ERKAL’A PLAKET

LTB Başkanı Mehmet Harmancı oyun sonunda yaptığı konuşmada, muhteşem bir festival açılışı olduğunu belirterek büyük ustalarla eş zamanlı bir buluşma daha yaşandığını kaydetti.

Başkan Mehmet Harmancı “Ustalara selam olsun” diyerek Dostlar Tiyatrosu’nun kuruluşunun 50. yılını, usta sanatçı Genco Erkal’ın 60. sanat yılını ve Kıbrıslı Türk tiyatro ustaları Yaşar Ersoy, Erol Refikoğlu, Işın Cem ve Osman Alkaş’ın da 50. sanat yılını sahnede kutladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya katılımı ve desteklerinden ötürü teşekkür eden Harmancı, usta sanatçı Genco Erkal’da her zaman Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yanında yer aldığı için teşekkür ederek festival plaketini takdim etti.

Tiyatro Festival yarın YDÜ AKKM’de Moda Sahnesi’nin “Maraton” oyunu ile devam edecek. Biletler Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve www.biletinial.com adresinden temin edilebiliyor.

Paylaş