2 Türk yargılanacak

20
reklam alani

Paris’teki mizah dergisi Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren saldırganlara ‘silah temin etmekle suçlanan’ Metin Karasular ve Ali Rıza Polat 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren Paris Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Teröristlere binlerce euroluk lojistik destek ve silah tedarik ettikleri iddia edilen zanlılar 10 yılı aşkın hapis cezasına çarptırılabilir.

2015 yılında 17 kişinin ölümüne neden olan Charlie Hebdo ve sonrasında yaşanan saldırıların hayata geçirilmesine, farklı alanlarda ve düzeylerde yardımcı olmakla suçlanan toplam 14 kişi hakim karşısına çıkarılacak. Duruşmaya çıkacak 14 kişi arasında bulunan Metin Karasular ve Ali Rıza Polat’ın saldırganlara silah tedarik etme konusunda önemli bir rol üstlendiği öne sürülüyor.

Metin Karasular ve Ali Rıza Polat neyle suçlanıyor?

Metin Karasular

Otomobil tamircisi olarak çalışan ve Belçika’nın Charleroi kentinde ikamet eden 49 yaşındaki Metin Karasular’ın terör saldırılarını gerçekleştiren Coulibaly ile doğrudan irtibatta olduğu ve kendisine binlerce euroluk silah tedarik ettiği düşünülüyor. Araç satışı için saldırı esnasında öldürülen Amedy Coulibaly ile bir araya geldiği tespit edilen Karasular’a söz konusu saldırganın bir yakını tarafından uluslararası para transferleri için kullanılan Western Union’dan para gönderildiği, bu meblağın saldırıda kullanılan silahın fiyatı ile aynı olduğu ortaya çıktı. Metin Karasular’ın garajında yapılan aramalardaysa silah modellerinin referansları ele geçirildi. Metin Karasular saldırıların ardından hemen polis karakoluna giderek Coulibaly ile görüştüğünü kabul etmişti. Karasular’ın evinde arama yapan polis bazı bilgilere ulaşmıştı.

Ali Rıza Polat

Ali Rıza Polat en ağır suçlamaların yöneltildiği kişiler arasında yer alıyor.

Saldırıları gerçekleştiren 3 kişiden bir olan Coulibaly ile yakınlığı olduğu tespit edilen Ali Rıza Polat da Metin Karasular gibi terör saldırılarının hayata geçirilmesini kolaylaştırmak amacıyla ağır silahlar temin etmekle suçlanıyor.

33 yaşındaki Ali Rıza Polat’ın silah konusunda önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

17 kişinin öldüğü terör saldırılarında neler olmuştu?

7 Ocak 2015 tarihinde iki kişi Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo binasına girerek etrafa ateş açtı; saldırıda 12 kişi öldü.

Charlie Hebdo saldırısını izleyen günlerde, teröristlerin suç ortağı Paris’te silahsız bir polisi vurarak öldürdü. Daha sonra ise Hyper Cacher adlı bir Yahudi marketindeki rehin alma olayında 4 kişi hayatını kaybetti.

Dünya genelinde büyük tepki toplayan saldırılar toplam 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı.

20 Nisan 2020’de başlayacak yargılama süreci 3 Temmuz 2020 tarihine kadar sürecek.

Paylaş