Denizli’de deprem

40
reklam alani

Önce İzmir, sonra Denizli…

Ege Bölgesi, güne depremlerle başladı.

AFAD verilerine göre, saat 14.19’de Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

BOZKURT İLÇESİ DE SALLANDI

Bu depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bozkurt ilçesi merkezli 6.0 büyüklüğünde büyük bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu.

7 DAKİKADA BİR DEPREM

Her iki deprem arasında sadece 7 dakika bulunduğu, depremi hisseden vatandaşların büyük korku ve panik yaşadığı öğrenildi.

Denizli’nin Çardak ve Bozkurt ilçelerinde, art arda depremler meydana geldi.

Çardak’taki depremin büyüklüğü 4.2 olurken; Bozkurt ilçesi 6.0 büyüklüğünde sallandı.

ENKAZ ALTINDA KALANLAR KURTARILDI

Depremde birçok hanenin hasar aldığı, enkaz altında kalanların da kurtarıldığı bilgisi verildi. Yapılan son açıklamalara göre ise can kaybının yaşanmadığı bölgede, yaralıların olduğu aktarıldı.

Denizli'deki depremden ilk görüntüler

Sarsıntının 15-20 saniye civarında sürdüğü de son geçilen bilgiler arasında…

Denizli'deki depremden ilk görüntüler

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Depremin ardından konuşan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu. Makam odamın duvarı da yıkıldı.” dedi.

Denizli'deki depremden ilk görüntüler

AFAD DENİZLİ İL MÜDÜRÜ: CAN KAYBI YOK

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Bozkurt merkezli 6.0 büyüklüğündeki depremin, bu ilçe ile Çardak arasında çok fazla hissedildiğini, depremin ardından muhtarlarla ilk görüşmeleri yaptıklarını aktardı. Ali Etiz, “İlk belirlemelere göre, can kaybı ya da önemli bir yıkılma yok, tarama çalışması devam ediyor. AFAD ve jandarma ekipleri, mahalleleri geziyor.” dedi.

Denizli'deki depremden ilk görüntüler

DENİZLİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği, merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından ilgili tüm kurumların deprem bölgesine intikal ettirildiğini ve derhal çalışmalara başlandığını bildirdi. Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Saat 14.25’te merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır.” denildi.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE CAN KAYBI YOK

Açıklamada, ilk belirlemelere göre can kaybının tespit edilmediği belirtilirken, “Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır. Gerçek ve doğru bilgiler Valiliğimiz tarafından açıklanacak olup Valiliğimiz dışındaki alınacak olan bilgilere itibar edilmemesi rica olunur.” ifadelerine yer verildi.

İl genelinde elektrik kesintisi yaşanırken, depreme ilişkin ilk görüntüler de geldi.

Denizli'deki depremden ilk görüntüler

Denizli'deki depremden ilk görüntüler

Denizli'deki depremden ilk görüntüler

 

Paylaş