Kavga ettik, silahla ateş etmedik

49
reklam alani

Gönyeli-Yenikent’te geçtiğimiz pazartesi akşamı Barışcan Deliceırmak’ın ayağından vurulduğu olayla ilgili aranan Beyazıt Ayrenk ve Mahsum Yıldırım polise teslim oldu.

Zanlı Beyazıt Ayrenk, polise gönüllü ifade verip, kavga ettiğini kabul etti ancak olayda Barışcan Deliceırmak’ı silahla yaraladığı iddiasını reddetti. Mahsum Yıldırım’ın ise olay mahalline Ayrenk’le birlikte gittiği belirtildi.

“Adam öldürmeye teşebbüs”, “Ağır yaralama”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla tutuklanan zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ali Hidayet, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis çavuşu Ahmet Kavan’ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Kavan, 24 Haziran’da saat 20.00’de meydana gelen kavga olayı esnasında zanlı Beyazıt Ayrenk’in tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 7.65 çapındaki siyah renk markası meçhul silah ile bir el ateş ederek, Barışcan Deliceırmak’ı sağ üst bacak kısmından vurup, öldürmeye teşebbüs ettiği ve ağır şekilde yaralamakla methaldar olduğuna dikkat çekti.

Kavan, zanlı Beyazıt Ayrenk’in kavgaya zanlı Mahsum Yıldırım’ın aracıyla birlikte geldiğinin belirlendiğini söyledi

 

Polis çavuşu Ahmet Kavan, zanlıların olaydan sonra mahkeme emri ile aranmaya başladığını, 26 Haziran’da Lefkoşa Adli Şube’ye gelerek teslim olduklarını ancak suçlamaları kabul etmediklerini anlattı.

Kavan, zanlı Beyazıt Ayrenk’in gönüllü ifade verip kavga suçunu kabul ettiğini ancak silahla ateş ettiği kısmını reddettiğine vurgu yaptı. Kavan, olayda kullanılan silahın arandığını, ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğine işaret edip, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için iki zanlının da bir gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların bir gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kavgaya karışan üç zanlı da teminata bağlanmıştı

Yaşanan olayda zanlılar Barışcan Deliceırmak, Beyit İnancı ve Sinan Taşkın da karşı taraf olarak“Kavga”, “Rahatsızlık” ve “Tecavüzi alet taşıma” suçlamalarından tutuklanmış ve yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışlarının yakalanması, birer kefilin 20 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.

Paylaş