Özgürgün : Beni kendilerince direkt olarak siyasetten ayıklamak istiyorlar.

32
reklam alani

Hakkında yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemini incelemek için özel komite oluşturulmasına karar verilen Eski Başbakanlardan UBP Lefkoşa Milletvekili Özgürgün, Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada, yaşananların bir tesadüf olmadığını dile getirdi. Olayı ”Mide bulandırıcı” olarak nitelendiren Özgürgün, bu durumun tamamen adaletsizlik ve haksızlığa dayandığını belirtten  Özgürgün konuyla ilgili bir kez daha HP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Özersay’a yüklendi.

Özgürgün, hesabındaki para oynamalarının yalnızca kısa bir süresinin başbakanlık dönemini kapsadığını ifade ederek, “Hesabıma para yatırdığım tarihlerin 3 yıldan fazlasında başbakan değildim” diye açıkladı.

– “Bu süreçteki olayı eski Başsavcı Aşkan İlgen biliyor” diyen Özgürgün, “Aşkan Bey ülkede Nerden Buldun Yasası olmadığı için böylesi bir davanın getirilemeyeceğini söylemişti. Aşkan Bey hala hayatta ve bu konuda kendisine soru sorulabilir” şeklinde konuştu.

– Özgürgün, “Bu konuda hedef gösterilen benim, ancak Nerden Buldun Yasası hayata geçirilebilseydi, şu an bırakın 50 milletvekilinin mal varlığını, devlette görev yapan 5 bine yakın kişinin de hesap vermesi gerekirdi, yani bu kişilerin hemen hemen hepsine dava açılması gerekirdi” dedi.

– “Bu durum şahsıma yapılan bir komplodur” diyen Özgürgün, konunun içinde siyasi bir rüşvet olduğuna işaret etti. Olayın gündeme gelmesiyle kapısına polisin dayandığına vurgu yapan Hüseyin Özgürgün, “yasal olarak yetki olmamasına rağmen kapıma dayanıldı ve önüm kesildi” açıklamasında bulundu.

– Hüseyin Özgürgün, şahsına yönelik yapılan haksızlığı ve komployu milletvekillerine de anlattığını ifade ederek, “Kudret Özersay, siyasi rüşvetler vererek konunun bu duruma gelmesine neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“Sonuna kadar mücadele edeceğim”

Asıl sorgulanması gereken konuların çok farklı olduğuna işaret eden Hüseyin Özgürgün, yaşananların bir tesadüf olmadığını dile getirdi. Yaşananları ”Mide bulandırıcı” olarak nitelendiren Özgürgün, olayın tamamen adaletsizlik ve haksızlığa dayandığını söyledi. “Maalesef bu konuda polisle birlikte  başsavcı da işin içine girmiştir” diyen Özgürgün, yaşadığı haksızlığın basit bir haksızlık olmadığını ifade etti. “Yaşadığım adaletsizliği kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum” diyen Özgürgün, gerekirse milletvekilliğinden de ayrılarak yargı yolunu açacağını belirtti. Yapılan iftiraları hak etmediğini belirten Özgürgün, bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğinin altını çizdi.  Özgürgün, “Şahsıma yapılan komployu akıl edenler, kimbilir yarın halka neler yaparlar diye düşünüyorum.” dedi. Meclis’teki sonuç ne olursa olsun, prosedürün ne olacağını beklemeden gerekli adımları atacağını belirten Özgürgün, hakkını sonuna kadar arayacağını belirtti.

“Meclis’te benim adım konuşularak zaman harcanıyor”

Hüseyin Özgürgün, şahsına yönelik yapılan haksızlığı ve komployu milletvekillerine de anlattığını ifade ederek, “Kudret Özersay, siyasi rüşvetler vererek konunun bu duruma gelmesine neden olmuştur.” dedi. Bir milletvekilinin ve eski bir başbakanın bu kadar üstüne gidilmesini şahsından korkulmasına  bağladığını savunan Özgürgün, “Siyasetten ayrıldığımı söylememe rağmen herhalde buna inanmıyorlar ve beni kendilerince direkt olarak siyasetten ayıklamak istiyorlar. Ancak, benim böyle bir derdim yok, böyle bir noktadan sonra bunlarla nücadele etmekten başka çarem yok.” dedi. “Gerekirse milletvekilliğinden istifa ederim” diyen Özgürgün, “Ülkede atılması gereken birçok plan, proje ve halka verilmesi gereken hizmet varken Meclis’te benim adım konuşularak zaman harcanıyor. Benim bu konuda mücadelem sonuna kadar sürecektir.” dedi.

Paylaş