İtiraf etti, 8 gün daha poliste tutuklu kalacak

40
reklam alani

Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Pakistan uyruklu Mohammad Salman hakkındaki soruşturma devam ediyor. “Adam öldürme” suçlamasıyla ilgili olarak dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan cinayet zanlısı Salman’ın tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı. Zanlı Salman, polise verdiği ikinci gönüllü ifadesinde ise Özgöçmen’in ölüm anını anlatarak suçunu itiraf etti.

İskele Long Beach – Ötüken arasındaki ormanlık arazide 2018 yılı Eylül ayı içerisinde cansız bedeni bulunan ve cinayete kurban gittiği tespit edilen Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısı Pakistan uyruklu Mohammad Salman hakkındaki soruşturma devam ediyor.

 

Meselenin tahkikatını yürüten Müfettiş Muavini Erdim Kara, 30 Eylül 2018 tarihinde İskele’de Long Beach – Ötüken arasında ormanlık arazi içerisinde 2 kişinin köpek gezdirdikleri sırada bir erkek cesedi bulduklarını ve olayın polisin bilgisine getirildiğini söyledi. Alınan bilgi üzerine oluşturulan bir polis ekibince olay yerine gidildiğini belirten Kara, maktul Hasan Işık Özgöçmen’in cesedinin Long Beach – Ötüken arasındaki ormanlık arazide kum zeminde sırt üstü yatar vaziyette olduğu, giymekte olduğu kot pantolonun diz hizasına kadar, iç çamaşırının ise kalça hizasına kadar aşağıda olduğu, cesedin kokmaya ve kurtlanmaya başladığı, boğazında kemer takılı olduğu, maktulün yanında yerde cüzdan, ayakkabı ve gözlüğünün bulunduğunu açıkladı. Olay mahallinin Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz tarafından ziyaret edilmesinin sağlandığını belirten Kara, maktulün cesedi üzerinde yapılan ilk incelemede yüz kısmında darp ve cebir izi bulunduğu ve boğazındaki kemerin sıkılmak suretiyle ölüm sebebinin oluşacağı bulgusunun yapıldığını açıkladı. Kara, akabinde maktulün cesedi üzerinde yapılan otopsi neticesinde maktulün yüzünde, ağız kısmında darp ve cebir izi olduğu, burnunda kırık olduğu ve ölüm sebebinin ise boğazına takılan kemerin sıkılması sonucu meydana gelen havasızlık sonucu olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Yürütülen tahkikat neticesinde olayın ardından güney Kıbrıs’a kaçan zanlının tespit edildiğini söyleyen Kara, yapılan girişimler sonucunda zanlının 13 Haziran 2019 tarihinde Kuzey Kıbrıs’a iade edildiğini anımsattı.

Zanlının ikinci gönüllü ifadesi ile otopsi raporu tamamen uyumlu

Müfettiş Muavini Erdim Kara, zanlı Mohammad Salman’ın 14 Haziran 2019 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Temin edilen 3 günlük tutukluluk süresi içerisinde zanlının ikinci bir gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirten Kara, temin edilen gönüllü ifadenin teyit ve tekzibine başlandığını ve halen devam ettiğini belirtti. Kara, zanlının her iki ifadesinde de olayı tamamen anlattığını, ancak ikinci gönüllü ifadesinde maktulün ölümü ile ilgili yaşananları da anlattığını belirten Kara, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’den temin edilen otopsi raporu ile zanlının verdiği ikinci gönüllü ifadenin içeriğinin birbiriyle tamamen uyumlu olduğunu açıkladı.

Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrollerinden geçirilecek

Zanlı Mohammad Salman’ın olaydan sonra kaldığı Lefkoşa’daki evinde aramalar yapılacağını ifade eden Müfettiş Muavini Erdim Kara, ayrıca zanlının Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesinde doktor kontrollerinden geçirileceğini belirtti. Kara, mesele ile ilgili olarak 10-15 kişi ile görüşüldüğünü, 6-7 kişiden ifade temin edildiğini ve halen alınması gereken ifadelerin olduğunu belirtti. Bu olayla bağlı olarak meydana gelen kanunsuz yollardan KKTC’yi terk etmek suçu ile ilgili dosya hazırlanacağını da ifade eden Kara, bu yönde de tahkikat yapılacağını ve geçişle ilgili olay yerlerinin ziyaret edileceğini belirtti.

Emarelerin iadesi için girişimler başlatıldı

Müfettiş Muavini Erdim Kara, zanlı Mohammad Salman’ın cep telefonu ile ilgili olarak yapılan sorgusu sırasında kullanmakta olduğu cep telefonunu Güney Kıbrıs’ta polisin kendisini yakaladığı evde olduğu yönünde bilgi verdiğini belirterek, yine olay günü giymekte olduğu kıyafetlerin de konu evde olduğunu beyan ettiğini açıkladı. Kara, konu telefonun ve kıyafetlerin taraflarına iadesi ile ilgili girişimlerin başlatıldığını açıkladı. Zanlıdan DNA testi için kan örneği alındığını da açıklayan Kara,  TC Adli Kriminal Birimine gönderilmesi için işlemlerin başlatıldığını belirtti. Kara, mesele ile ilgili olarak yürütülen geniş çaplı tahkikatın devam ettiğini belirterek, zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

8 gün daha

Yargıç Dilşah Karayel, zanlı Mohammad Salman’ın tahkikat maksatları bakımından 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Gamze Pir Baykur – Yeni Bakış

Paylaş