Veysi Çelik’in azmettirdiğini itiraf etti.

55
reklam alani

Gazimağusa’da, 1 Haziran tarihinde 03.00-04.00 saatleri arasında Sönmez Sokak üzerinde bulunan 22 numaralı kullanılmayan Themis adlı binadaki boş bir ofise kimliği meçhul şahıslar tarafından 3 el ateş edilmesi olayıyla ilgili üç kişi yakalandı.

Savcı Mustafa İldeniz’a ait ofisin kurşunlanması olayının, birçok suça karışmış ve sınır dışı edilmiş Veysi Çelik’in azmettirmesiyle gerçekleştiği itiraf edildi, 3 zanlı tutuklandı.

Gazimağusa Polis Müdürlüğü adli şube ekipleri, geniş çaplı soruşturmaları sonucu mesele ile ilgili bağlantılı S.T., Y.B. ve F.B.’yi tespit ederek tutukladı.

Her 3 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına savcı Ahmet Özlemler, meselenin tahkikatını yapan müfettiş muavini Halil Seven’i şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı.

GİRNE’DEKİ İKAMETGÂHLARINDA TESPİT EDİLDİLER

Tahkikat memuru Seven bölgedeki kamera kayıtlarından zanlı 1 S.T.’nin Girne’ deki ikametgâhında tespit edilerek tutuklandığını, birinci gönüllü ifadesinde suçunu kabul etmediğini. İkinci gönüllü ifadesinde ise suçunu itiraf ettiğini aktardı.

Aynı gün sürdürülen tahkikatta zanlı 1 ile birlikte aynı ikametgâhta kaldıkları tespit edilen, zanlı 2 Y.B ve zanlı 3 F.B.’nin de tespit edilerek açık ifadelerinin alındığını, suçlamaları kabul etmedikleri ve tutuklandıklarını belirten Seven yaptığı soruşturmada her 3 zanlının 6 gün önce KKTC’ye geldiklerini aktardı.

TC – GÜNEY KIBRIS YÖNLENDİRMESİ

İddia makamı adına hazır olan savcı Ahmet Özlemler tanık kürsüsünde bulunan Tahkikat Memuru Müf. Muavini Halil Seven’e tahkikatla ilgili birçok sorular yönetti. Seven şahadetinde olayın TC-Güney Kıbrıs yönlendirmesiyle meydana geldiğine dair ellerinde bilgi olduğunu, zanlı 2 ve 3’ün verdikleri açık ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini, telefon dökümleri ile ilgili rapor beklendiğini, bunlardan bir kısmının ellerine ulaştığına vurgu yaparak 100’ün üzerinde ifadenin alınmasına gereksinme olduğunu belirtti.

Toplamda en az 30 güvenlik kamerasının da inceleneceğini aktaran Seven, mesele ile ilgili 3 kişinin de aranmakta olduğunu söyledi.

VEYSİ ÇELİK’İN DİREKTİFİYLE İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Savcının sorusu üzerine tahkikat memuru Seven, zanlının polise verdiği ikinci gönüllü ifadede ofisin ateşli silahla kurşunlamasını birçok suça karışmış ve sınır dışı edilmiş Veysi Çelik’in direktifi doğrultusunda gerçekleştirdiğini aktardı.

Kurşunlama olayında kullanılan silahın henüz bulunamadığını, bununla ilgili zanlı 1’in izahatı olduğunu belirten Seven, bu yönde de tahkikatını sürdürdüğünü aktardı ve olayda birden fazla kişinin zanlı 1’ e yardımcı olduğuna dair ciddi şüphelerimiz vardır dedi.

“BİZ O GECE ÇALIŞIYORDUK KAMERA KAYITLARI VAR”

Zanlı S. T.’ye misafir olarak giden Y.B. ve F.B. ifadelerinde bekçi olarak çalıştıklarını ve olayın olduğu gece de işte olduklarını söylediler. Zanlı Y.B. ve F.B. işte olduklarına dair kamera kayıtları da bulunduğunu söyleyerek zanlının evine dün gece geldiklerini o gecede polisin gelip kendilerini tutukladığını ifade ettiler. Zanlı S.T.’de arkadaşlarının işlenen suçla hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Polis Müfettişi Halil Seven, meselenin çok ciddi olduğunu 3 kişinin daha arandığını ve silahın da henüz bulanamadığını söyledi.

Yargıç Ayşen Toroslu soruşturmanın salimen yürütülmesi, kamera kayıtlarının ve cep telefonu dökümlerinin incelenmesi, aranan emare ve şahısların bulunabilmesi için zanlılara 3 gün tutukluluk verdi.

Haberci – Bahar Uygur

Paylaş