Bu ülkede vergilendirilmeyen önemli derece bir gelir var.

18
reklam alani

Nami, ülkemizde önemli bir kayıt dışılık var. Bu ülkede vergilendirilmeyen önemli derece bir gelir var. Bunların vergilendirilmesi ekonominin daralması değil katma değerin artmasını sağlayacak” dedi.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Genel Kurulu bugün yapıldı. Yeni yönetimin de belirlendiği genel kurulda ana muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ve kabineden bazı bakanlar da konuşma yaptı. Konuşmalarda, elektrik maliyetleri, yerli iş gücü, denetimler ve tarım üzerinde duruldu.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, genel kuruldaki konuşmasında sorunların üzerine cesaretle gitmeye başladıklarını kaydetti.

İlk geçirdikleri yasa tasarısının sanayi bölgeleriyle ilgili olduğunu kaydeden Nami, “Bunun meyvelerini almaya başlayacağız. Atıl araçların toplanmasıyla önümüzdeki günlerde önemli bir temizlik çalışması başlayacak” dedi.

Nami, sanayi bölgelerinden toplanan paranın sanayi bölgeleri için harcanması için de çalışmalara başladığını söyledi.

Elektrik maliyetleri konusunda konuşan Bakan Nami, kabloyla elektrik getirilmesi konusunda en önemli adımların bu hükümet döneminde atıldığını, Brüksel’de de ilk kez temaslar yapıldığını söyledi.

“TOP ARTIK TÜRKİYE’DE”

Hükümetin üzerine düşeni yaptığını, topun artık Türkiye’de olduğunu belirten Namienerji maliyetlerini dizel jeneratörlerle aşağıya çekmenin mümkün olmadığını, maliyetlerin belirlenmesinin iki yolunu “enterkonnekte kablo” ve “depolamalı akülü sistemler” olarak aktardı.

Nami, “İlk kez uluslararası bir jeneratör alıma gidiyoruz. Rekabeti artırma, maliyetleri düşürme adına akaryakıtta da uluslararası ihaleye gidildi” dedi.

İlk kez şebeke analizi yapıldığını da kaydeden Nami, “Önümüzdeki bir ay içinde Dünya Bankası ile yürütülen bu çalışma da sonuçlarını verecek” şeklinde konuştu.

3’lü tarife konusunda da konuşan Bakan Nami, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan aldığı verileri paylaşarak, elektrik tüketiminde 10 megavatlık azalma söz konusu olduğunu söyledi.

Teşvikler ve Verimlilik Yasa Tasarısı konusunda da konuşan Nami, teşviklerin gözden geçirilmesi gerektiğini, güncellenmesi gereken noktalar olduğunu söyledi.

Nami, “Pastayı nasıl büyütürüze odaklandık. Ülkemizde önemli bir kayıt dışılık var. Bu ülkede vergilendirilmeyen önemli derece bir gelir var. Bunların vergilendirilmesi ekonominin daralması değil katma değerin artmasını sağlayacak” dedi.

Sanayi Odası Başkanı Avunduk’un “Başkanlık sistemi” önerisine işaret eden Bakan Nami, “Ekonomisi örnek alınacak ülkeleri gözden geçirin. Hiçbiri başkanlık sisteminde değil. Önemli olan reformları ve yasaları zamanında hayata geçirmek” dedi.

Paylaş