Namık Kemal Meydanı’nda Turizm Şöleni

41
reklam alani

Turizm ve Çevre Bakanlığı, 15-22 Nisan Turizm Haftası münasebeti ile, turizm sektörü, sanatçıları, esnafı, hotelleri, ve üniversiteleri ile birlikte Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda Turizm Şöleni düzenledi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, turizm sezonunun açılışı olarak kabul edilen hafta çerçevesinde iç turizme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Şölene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de katıldı.

Şölen saat 10.00’da kortej yürüyüşü ile başlayarak, Namık Kemal Meydanı’nda devam etti. Şölende, bando konseri, modern dans gösterileri, halk dansları gösterileri, müzik dinletileri, illüzyon gösterileri, tiyatro, sema gösterileri vardı.

Şölende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Tebberüken Uluçay ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu birer konuşma yaptı.

Şölen süresince, yapılan çekilişlerle hediyeler dağıtıldı. Ayrıca ülkede faaliyet gösteren oteller ücretsiz ikramlar sundu.

 

AKINCI

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı’yla katıldığı festivalde yaptığı konuşmada, Mağusa’nın bir tarih ve kültür kenti olduğunu belirtti.

“Mağusa Surlariçi’nin her köşesi bir tarih, bir zenginlik” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, Mağusa’da değişik dönemlerden değişik din ve mezheplere ait bulunan yapıların bir kültür hazinesi olduğunun altını çizdi.

Mağusa ve çevresinin sadece tarihiyle değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle de önemli bir değer olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kıbrıs’ın aslında her yanı güzel, ama buraları bir başka güzel. Gerek kendi insanımızın, gerekse turistlerin, tarihi-kültürel mirasımızdan ve doğal güzelliklerimizden yararlanması en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu.

5 ay önce açılan Derinya Kapısı’nın Mağusa insanı ve esnafına ciddi katkılarda bulunacağına inanç belirten Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaz ayları boyunca Derinya Kapısı’ndan gerçekleşecek geçişlerin kış aylarına oranla artmasını ve esnafa yarar sağlamasını beklediğini kaydetti.

“Önümüzdeki dönemin, turizm sezonuyla birlikte  Mağusa esnafımıza, otellerimize, restoranlarımıza, tümüyle Mağusa’ya daha yararlı, güzel günler getirmesini diliyorum. Turizm aktivitesiyle birlikte tüm ülke insanımızın daha müreffeh daha güzel bir geleceğe uzanmasını can-ı gönülden arzu ediyorum” diye konuşan  Cumhurbaşkanı, Turizm Şöleni’nin gerçekleşmesine katkı koyanlara ve katılımcılara teşekkür etti

Paylaş