Polislerin FETÖ üyesi olup olmadıklarına Manavoğlu karar verecek

32
reklam alani

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında savunmaları istenen Polis Müfettişi Ali Özbayrak ile Yılmaz Öztürk dün Polis Hizmetleri Komisyonu’na avukatları aracılığı ile savunmalarını sundu, polis mensupları sabah saatlerinde komisyon huzurunda hazır oldu.

Polis memuru Sadık Erol’un ise savunmasını bugün sunacağı öğrenildi. FETÖ /PDY yapılanmasının KKTC Polis Teşkilatı bacağındaki soruşturmada gözler Polis Hizmetleri Komisyonu ve komisyonun başındaki Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun üreteceği kararda.

Komisyonun 3 polis için vereceği karar, hakkında dosya hazırlanıp rapor sunulan ve aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 120 polis mensubu için emsal yaratacak.

SAVUNMA İÇİN SÜRE DÜN DOLDU

2017 tarihinde dönemin Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yılmaz Yıldırım’ın emri ile 14 Nisan 2017 tarihinde PGM 2’inci Yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı Soruşturma Komisyonu’nun başına atandı. Yıldırım’ın Barış Kuvvetleri Komutanı olarak atanmasının ardından Yıldırım’ın soruşturmayı yakından takip ettiği bilinirken, Barış Kuvvetleri Komutanı Yıldırım ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tevfik Algan polis teşkilatındaki FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili harekete geçilmesi için düğmeye bastı.

51/84 sayılı Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası’nın 71 (2) (C) maddesinde yer alan “Kamu yararı gereği” üç polis mahkeme emri olmaksızın görevinden ihraç edilebilir. Komisyonu’nun kararı ise Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınabilir.

 

Kıbrıs Postası – Nadire Bahadi

Paylaş