Haçlı zihniyeti ve kini hala dipdiri

72
reklam alani

Yeni Zelanda’da iki camiye saldırı düzenleyen saldırganın katliam anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıkarken, 70 sayfalık manifestosunda Türkleri de tehdit ettiği belirtildi.

Yeni Zelanda’da cuma namazı kılmak için camide toplanan müslümanlara ateş açarak 49 kişiyi şehit eden saldırganın azıllı bir Türk/Müslüman düşmanı olduğu ortaya çıktı.

Saldırıdan önce Youtube kanalından yayınladığı manifestoda Türklere karşı yazmış olduğu ” Avrupa’ya geirseniz sizi öldüreceğiz. Konsantinapolis’e gelir tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve tekrar Hristiyan şehri olacak” sözleri dikkat çekti.

Rahmetli Halil İnalcık Hoca’nın da dediği gibi: “Batı, İstanbul’un fethini hiçbir zaman unutmadı” Hala bir Haçlı zihniyeti ve kini ile hareket eden Batı dünyasının Müslümanlara karşı olan nefreti asla bitmeyecek.

Saldırganın silahı üzerinde yazılan yazılarda yer alan ayrıntılar da bunun bir kanıtı.

1389 Birinci Kosova Muharebesi’nda Osmanlı Padişahı Birinci Murad’ı şehit eden Sırplı Miloş Obiliç’in isminden, Türklerin Avrupa’daki son ulaştığı nokta olan 1683 Viyana bozgununa kadar pek çok tarih ve isim göze çarpıyor.

3. Haçlı Seferi ile düşen Akka şehri, Leh elçisi Potocki de silahın üzerinde okunabiliyor.

Tam bir Osmanlı ve Türk/Müslüman düşmanı olduğu anlaşılan saldırganın bu eylemini tabi ki kişisel bir katliam olaral değerlendirmek mümkün değil. Her fırsatta ıkçı politikalara imza atan ve müslümanlara karşı olan nefreti körükleyen Batı dünyası da suçludur.

Hala “Bekâ” sorunu var mı yok mu diye tartışanların melekelerini de artık açmalarını tavsiye ediyoruz.

Paylaş