Altı bin üyeye ulaşan YDP, 24 Mart’ta Tüzük Kurultayı yapacak

25
reklam alani

Yeniden Doğuş Partisi Parti Meclisi, dün akşam toplanarak, 24 Mart tarihinde Tüzük Kurultayı yapma kararı aldı.

YDP’den verilen bilgiye göre, YDP Parti Meclisi toplantısında konuşan Genel Başkan Erhan Arıklı da; “Mart sonuna kadar 7500 üye demiştik. Şu anda ancak 6000’e ulaştığımızı görüyorum. Hedefin uzağındayız. Başarısızlık bize yakışmaz. Bu konuyu MYK’mızda değerlendireceğiz. Gerekirse hedeften uzak kalan ilçe başkanlarımızın istifasını isteyeceğiz” diye konuştu.

Arıklı, YDP’nin Meclisteki muhalefetine de değinerek; “Muhalefeti öğrendik. Etkili muhalefetin ne olduğunu herkese gösterdik. Şimdi sıra iktidar olmaya geldi” dedi.

Terör örgütüne üye olduğu gerekçesi ile tutuklanan Bengül Garginsu olayı bulunduğunu söyleyen Arıklı, “Başbakan bir hukukçu olduğu için son derece dikkatli bir üslup ile konunun yargıya taşındığını ve yargıya müdahale anlamına gelebilecek açıklamalardan uzak olunması gerektiğini söyledi. Buna rağmen gerek kendi partisinin içinden ve gerekse devletin başındaki Cumhurbaşkanından yargıya müdahale var” iddiasında bulundu.

Parti Meclisi toplantısı, ilçe başkanlarının aylık faaliyet raporlarını sunmasından sonra dilek ve temennilerle sona erdi.

Paylaş