Köpüklü sular endişeye neden oldu.

58
reklam alani

Yoğun yağışlar, Lefke bölgesindeki tüm derelerin akmasına neden oldu.

Yıllarca akmayan Argaci’lerinde ( Argaca) akmasına neden oldu.  Argaci’den akan köpüklü sular endişe yarattı.

Lefke’nin Güney tarafındaki Kırmızı Uçurum olarak bilinen maden bölgesinden Lefke Gazi Lisesinin üst kısmından geçen ve Lefke-Çamlıköy anayolunun üzerindeki,Karşıyaka mahallesi alt kısmından akan Argaci’den köpüklere bürünmesi bölge insanını ve bahçe sahiplerini endişeye soktu.

Köpüklü suları incelemeye alan yetkililer kimyasal analizlerin yapılacağını açıkladılar. İçme ve sulama sularının durumu belirsiz

Karşıyaka mahallesinden geçen Argaci’deki köpüklü sular Lefke Deresi yanından 1990 yılında yapılan ve Güzelyurt Barajına suların taşınması için yapılan su toplama regülatörüne akıyor. Regülatörde toplanan sular ise derivasyon kanalı ile Güzelyurt Barajına taşınıp  yer altı sularını besliyor.

Lefke Muhtarı Turgay Özersoy’un çağrısı ile olay yerine Lefke Çevre ve Koruma Dairesi sorumlusu Türker Meteci geldi. Meteci, Karşıyaka mahallesindeki Argaci’den akan ve regülatöre düşen köpüklü suların içeriğinin ne olduğunu, yeraltı kaynaklarına içme ve sulama sularına sağlıklı olup olmadıklarını yerinde inceleyen Lefke Çevre ve Koruma Dairesi sorumlusu Türker Meteci, dün bilgilerine gelen köpüklü sular için Lefkoşa Çevre dairesi ile temasa geçerek su ve köpüklerden numuneler alarak tahlile göndereceklerini söyledi.

Gürsel KARAGÖZLÜ – Havadis

Paylaş