Davulcu: Hükümet, kamuda verimliliği daha da düşürecek

16
reklam alani

Davulcu, hazırlanan Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın kamuda verimliliği düşüreceği açıkladı.

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, tasarıda kamu yönetimini daha fazla politize edecek, bazı kazanılmış hakları geriletecek maddeler bulunduğunu belirtti.

“KAMU GÖREVİ İÇİN İŞÇİ İSTİHDAMININ ARAŞTIRILMASI ÇAĞRISI”

Sözde “kamu reformu” yapacağı iddiasıyla yasa tasarısı hazırlayan hükümet, kamuda verimliliği daha da düşürmek için yoğun çaba harcıyor.

Hazırladığı yeni Kamu Görevlileri Yasa Tarasarısı ile kamu yönetimini şimdikinden daha fazla politize etmeyi hedefleyen hükümet, aynı tasarı ile kamu görevlilerinin çalışma koşullarını zorlaştırıp kazanılmış haklarını yarı yarıya budamayı heflerken, bir yandan da kamu yönetimini daha da yozlaştıracak istihdamlara hız vermekten geri durmuyor.

Devlet, kamu hizmetlerini kamu görevlileri eliyle verir ilkesi bundan önceki hükümetlerde olduğu gibi bu hükümet için de geçerli olmasa gerek ki, kamu görevlilerinin yapması gereken görevlere 03 işçi kadrosundan alınan işçiler yerleştirilmeye devam edilmektedir.

Edinilen bilgilere göre, son olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı daire veya dairelerde görevlendirilmek üzere 03 İşçi kadrosunda 10 kişi mühalsiz ve sınavsız olarak istrihdam edilmiş ve kamu görevlilerinin yapması gereken görevlere yerleştirilmişlerdir.

Kamuda verimsizliğin temel nedeni politik istihdamlar ve görevlendirmelerdir. Bu temel neden tüm siyasi partilerin seçim bildirgelerinde yer almıştır. Ancak 4’lü koalisyon hükümetinin ortakları iş başına geldikten sonra kendi seçim bildirgelerine sadık kalmamış ve kamuyu yozlaştırıp verimsizleştiren uygulamalara devam etmektedir.

Kamu görevlisi işi yapmak üzere istihdam yapma görev ve yetkisi bağımsız Kamu Hizmetleri Komisyonundadır. Bakanların mühalsiz ve sınavsız şekilde kendi parti mensupları içinde kamu görevlisi işi yapmak üzere işçi istihdam etmesi kamuda verimliliği düşürmesi yanında anayasal olarak da suçtur.

Mühal ilan etmeden, sınav yapmadan kamuya istihdam yamaya devam eden hükümeti şiddetle kınarken, bağımsız yargıyı ve Kamu Hizmetleri Komisyonunu bu anayasa ihlalini önlemek için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Paylaş