İstanbul Kartal’da 8 katlı bir bina çöktü.

63
reklam alani

İstanbul Kartal’da 7 katlı bir bina çöktü. Çok sayıda itfaiye, ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Enkaz altında kalanlar için arama çalışmaları başladı.

Görgü tanığının anlattığına göre, en az 20 yıllık olan binada 14 dairenin de dolu olduğu öğrenildi.

Enkaz altında kalan vatandaşlar olduğu bildiriliyor. Civar ilçelerden de itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Kartal'da bir bina çöktü

 

YIKIM KARARI

Orhantepe Mahallesi, Bankalar Caddesi Sema sokak üzerinde bulunan 7 katlı binada, 14 dairenin bulunduğu ve dairelerinin içlerinin dolu olduğu görgü tanıkları tarafından ifade edildi.

Kartal'da bir bina çöktü

 

Binadaki tüm dairelerin dolu olduğu ileri sürülürken, itfaiye ekipleri enkaz çevresinde sürekli çağrı yapıyor. Vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor. Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti.

Kartal'da bir bina çöktü

1 ÖLÜ 4 YARALI

Olay yerinde yürütülen arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 4 kişinin de enkaz altında bulunduğu tespit edildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kartal'da bir bina çöktü

Binanın altında konfeksisyon atölyesinin bulunduğu belirtirken, olay anında atölyenin boş olduğu iddia edildi. İstanbul Valisi de olay yerine gelmek üzere harekete geçti. Binan altında bir atölyenin bulunduğu belirtilirken apartmanın1992 yılında yapıldığı açıklandı.

1 KİŞİYE ULAŞILDI

Olay yerinde yapılan kurtarma çalışmalarında 1 kadına yaralı olarak uulaşıldığı açıklandı. Kadın sağlık ekipleri ve itfaiye tarafından sedyeyle çıkartıldı.

Kartal'da bir bina çöktü

YIKILMA NEDENİ PATLAMA

Kartal Belediye Başkanı Atınok Öz, yıkılmaya binada meydana gelen bir patlamanın sebep olduğunu herhangi bir yıkım kararının bulunmadığını belirtti. Binada resmi olarak kayıtlı 43 kişinin yaşadığını açıklayan Başkan Öz, içerde henüz kaç kişinin bulunduğunun bilinmediğini belirtti.

Paylaş