Doğu Türkistan, KKTC sembolik temsilcisi belli oldu.

39
reklam alani

KKTC’de bulunan “sembolik Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı” İsmail Cengiz tarafından “Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti KKTC sembolik temsilcisi” olarak  Aktaç Atai’yi görevlendirildi.

Atai’ye, görevlendirme kapsamında sembolik mazbata verildi.

ATAİ’ye tebliğ eden başbakan CENGİZ, Türk dünyasının bir ferdi olarak Aktaç Atai’nin Doğu Türkistan haklı davası ile ilgili olarak 30 milyon Türk’ün sesini KKTC’de duyuracağından emin olduğunu söyledi.

Törende kendisine başbakan tarafından hediye edilen Uygur Türk’lerinin milli kıyafeti olan “çapan” ve baş giysisi “börk” ile beyanat veren ATAİ de, bu görevlendirmeden dolayı duyduğu gurur ve onurun kelimeler ile ifade edilemeyeceğini, Türk budanının Tanrı dağlarından çıkıp tüm dünyaya yayıldığını ve hükümdar olduğunun altını çizerek, Tanrı dağı eteklerinde esaret içerisinde yaşayan Türk kardeşlerimizin hakları korumak ve seslerini duyurmak için her türlü platformda mücadele edilmesi adına herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirtti.

Doğu Türkistan sembolik Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail CENGİZ, yanındaki heyetle birlikte perşembe gününe kadar adamızda kalacak ve birçok temaslarda bulunacak.
İsmail CENGİZ, 30 Ocak Çarşamba akşamı Lefkoşa’da düzenlenecek “Türk Dünyasının Kanayan Yarası Doğu Türkistan” başlıklı konferansta da konuşmacı olarak yer alacak.

Aktaç Atai , aynı zamanda Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Sektreteri olarak görev yapıyor.

 

Paylaş