Kıbrıs konuşuldu.

37
reklam alani

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Görüşme saat 13.00’te başladı.

Resmi ziyaret için dün gece KKTC’ye gelen Çavuşoğlu, GAÜ’deki onursal doktora takdim töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı’na gelişinde Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ tarafından karşılandı.

CUMHURBAŞKANI AKINCI, TC DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NU KABUL ETTİ

 

ÇALIŞMA YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, çalışma yemeğinde TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu,  TC Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik Havacılık Hudut Genel Müdür Vekili Büyükelçi Çağatay Erciyes ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da yer aldı.

SİYASİ PARTİ BAŞKANLARI DA CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen altı siyasi partinin başkanlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantı saat 14.30 sıralarında başladı. Toplantıya TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Sözcü Barış Burcu ile Çavuşoğlu’nun heyeti de katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çavuşoğlu ve heyetiyle görüşmesinin ve öğle yemeğinin ardından siyasi partilerin başkanlarının da katılımıyla toplantılarına devam etti

Toplantıya kaolisyonu oluşturan dört partinin başkanları Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı ve HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Maliye Bakanı ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş yanında ana muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı katıldı.

 

Çavuşoğlu’nun KKTC temasları sırasında iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesi, Kıbrıs konusundaki gelişmeler ve Doğu Akdeniz’deki enerji faaliyetleri ele alınacağı açıklanmıştı.

Paylaş