Vakaların yüzde 80’i domuz gribi

49
reklam alani

Son zamanlarda artan grip vakaları nedeniyle Gazimağusa Devlet Hastanesi önlemlerini iki katına çıkardı.

Acil servis elemanları 2 katına çıkarıldı

Hastane Başhekimi Hakkı Serhat Tulay, “Hastaların sağlığı için acil servis elemanlarını iki katına çıkardık. Ayrıca acil müdahale için grip odası açıldı. bu odada hastalık sürecinin kolayca atlatılması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Dr. Körceğez: Vakaların yüzde 80’i domuz gribi

Doktor Ahmet Körceğez ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genel olarak kulak, burun, gögüs şikayetleri gün geçtikçe artış göstermektedir. Grip ve benzeri semptomlarla başvuran hasta sayısı yaklaşık olarak 100 ve üzerini geçmektedir.

Gribin mevsimsel olayından bahsedebiliriz ama son haftalarda gelen vakaların yüzde 80’i domuz gribi vakasıdır. Çünkü yapılan bazı testler bunu doğrulamaktadır. Her hastaya test uygulanmamaktadır çünkü bunu Dünya Sağlık Örgütü önermemektedir.

Genel olarak hastalar gripten korkmamalıdır. Bizim çağrımız hastalara şu şekildedir; özellikle gribe yakalandıktan sonra dinlenmelidirler, istirahat etmelidirler. bunlar uygulanmadığı halde grip artış gösterir. Kalp hastası, bronşit ve sigara kullanan bir hasta ise ve buna benzer rahatsızlıkları varsa bu süreci zor atlatır. Bilinçsiz şekilde herhangi bir ilaç kullanmışsa gribi atlatması zorlaşır. Grip denilen vakanın virüs enfeksiyonu olduğunu söyleyebiliriz. Grip aşısı piyasaya geç çıktı, bu nedenle vatandaşlar yeterince aşı olmadılar. Bu sebepten dolayı gripte büyük artış görüldü. Hastaneye gelen tüm hastalar grip değildir, kimisi nezle vs.gibi enfeksiyonlardır. Kişiler hastalık sürecinde ve diğer bireylerin sağlığı için birbirleriyle tokalaşmamalıdırlar, öpüşmemelidirler, ellerini sürekli yıkamalıdırlar. kapalı bir ortamda havalandırma her yarım saatte bir yapılmalıdır” dedi.

Hastalara yetişemiyoruz

Bu arada, Gazimağusa Devlet Hastanesi hemşireleri artan grip vakalarından dolayı hastalara yetişemediklerini söylediler.

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Hakkı Serhat Tulay, “Gazimağusa Devlet Hastanesi adanın en yeni ve başarılı hastanelerindendir. Hastenemizde personel sıkıntısı yaşıyoruz. Yirmi dört saat süren bir hizmet veriyoruz ama personel sıkıntılarından dolayı eksiklikler yaşıyoruz” diye konuştu.

MHA

Paylaş