Çavuşoğlu, 17.30’da canlı yayında soruları yanıtlayacak.

32
reklam alani

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için dün akşam KKTC’ye geldi.

Özel uçakla KKTC’ye gelen Çavuşoğlu’nu Ercan Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve öteki yetkililer karşıladı.

Özersay, bugün yoğun bir görüşme programıyla Kıbrıs sorunu, bölgedeki enerji kaynakları ve Türkiye-KKTC ikili ilişkilerini her düzeyde ele alacaklarını belirtti.

GAÜ’DE DOKTORA TÖRENİ

Çavuşoğlu, temaslarına bu sabah saat 10.30’da GAÜ’de düzenlenecek onursal doktora töreniyle başlayacak.  Törende, GAÜ tarafından Çavuşoğlu’na Fahri Doktora ünvanı takdim edilecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA GÖRÜŞME VE ORTAK AÇIKLAMA

Ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çavuşoğlu’nu kabul edecek. Baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ev sahipliğinde Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti liderlerinin katılımıyla toplantıya geçilecek. Toplantının ardından Akıncı ve Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Çavuşoğlu daha sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’la bir araya gelecek.

TV PROGRAMI

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, KKTC ziyaretini, gazetecilerin sorularını yanıtlayacağı ve televizyonlarda ortak yayınlanacak programla tamamlayacak.

 Resmi ziyaret için dün akşam KKTC’ye gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temaslarına Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) onursal doktora töreniyle başlıyor.

GAÜ’de saat 10.45’te düzenlenecek törenle Çavuşoğlu’na fahri doktora ünvanı takdim edilecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çavuşoğlu’nu saat 13.00’te kabul edecek.

Saat 14.00’te ise Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ev sahipliğinde Meclis’te temsil edilen siyasi parti liderlerinin katılımıyla toplantı başlayacak.

Akıncı ve Çavuşoğlu, saat 15.00’te ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saat 16.00’da Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay tarafından kabul edilecek.

Çavuşoğlu son olarak saat 17.30’da televizyonlarda canlı ortak yayında gazetecilerle sohbet programına katılacak.

 

Paylaş