Yolsuzluktan tutuklanan posta memuru, Karayolları Dairesi’nde göreve başladı.

49
reklam alani

Posta Dairesi’nde görev yapan memur , yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılan Önder Ilgın, Karayolları Dairesi’nde göreve başladı.

Posta Dairesi Müdürü Söğüda Besimler Tabak, Önder Ilgın’ın Karayolları Dairesi’nde göreve başladığını doğruladı.

Tabak yasa gereği, davanın sonuçlanmaması ve üzerinden 6 ayın da geçmesi nedeniyle Ilgın’ın tam maaş almaya başlayacağını anlattı

Bu nedenle Ilgın’ın Karayolları Dairesi’nde göreve başlatıldığını ifade eden Tabak, ancak herhangi bir yolsuzluk olayının yaşanmaması için de tedbir alındığını belirtti.

8 ay geçti

Posta Dairesi’ne yurt dışından gelen muhtelif elektronik eşyaları çalıp, sattığı gerekçesiyle tutuklanan Önder Ilgın ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının üzerinde 8 ay geçti, ancak yargı süreci hâlâ tamamlanmadı.

Ilgın, 17 Eylül 2017 ile 30 Nisan 2018 tarihlerini kapsayan yaklaşık 7 aylık süre boyunca, yurt dışından gelen muhtelif elektronik eşyaları çalıp, sattığı gerekçesiyle tutuklanmıştı ve hakkında başlatılan soruşturmada 16 Mayıs 2018’de tamamlanarak 16 Mayıs 2018’de serbest kalmıştı.

Yasaya göre mahkeme 6 aya kadar sonuçlanmazsa tam maaş ödenir

Kamu Görevlileri Yasası’na göre; görevinden geçici olarak uzaklaştırılan veya görevle ilgili herhangi bir suçtan dolayı tutuklanan kamu görevlilerinin aylıklarının yarısı ödenir ve bu yasada öngörülen haklardan ve diğer çıkarlardan yararlanmaya devam eder.

Geçici olarak görevden uzaklaştırılan kamu görevlilerinin beraatları halinde, görevden uzakta geçirdikleri süre hizmette geçirilmiş sayılır ve kademe ilerlemeleri devam ettirilerek barem içi artışları ve aylık kesinti tutarları geciktirilmeksizin verilir.

Ancak bu Yasanın 100’ncü maddesinde öngörülen disiplin cezalarından bir veya daha fazlasıyla cezalandırılan veya haklarında yapılan ceza kovuşturması sonucunda yetkili bir mahkeme tarafından mahkûm edilen kamu görevlilerinin, görevden uzakta geçirdikleri süre hizmetten sayılmaz; bu süre kademe ilerlemelerinde dikkate alınmaz ve aylık kesinti tutarları verilmez.

Mahkemenin altı aya kadar sonuçlanması halinde, ilgili kamu görevlisine tam maaşı verilir. Mahkûm olması halinde, tam maaş olarak görevden uzakta geçirdiği bu süre hizmetten sayılmaz ve kendisine verilen yarı maaş üstü ödemeler, ikramiyesinden indirilir.

 

Mayıs Ayında Tutuklanmıştı.

Lefkoşa Merkez Postanesi ayrım bölümünde çalışan Önder Ilgın, yurt dışından gelen paketleri çalma suçlamasıyla mayıs 2018 de tutuklanmıştı.

Vatandaş şikayet etti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Aygün Karagil olayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı.

Karagil zanlı Önder Ilgın’ın 2017 – Nisan 2018 tarihleri arasında Lefkoşa Merkez Postanesinde ayrım bölümünde kamu görevlisi olarak çalışmakta olduğu sırada yurtdışından farklı kişiler tarafından KKTC’ye getirtilen muhtelif eşyaları tasnif aşamasında çalarak konu eşyaları satmak suretiyle sahtekârlıkla para temin ederek görevini kötüye kullandığını mahkemeye aktardı.

Karagil,  olayın Erkan Bahçeci’nin şikâyeti üzerine ortaya çıktığını ve soruşturma neticesinde zanlının suç ile bağlantısının olduğunun tespit edilmiş olduğunu belirtti.

 

Çalıntı paketlerin bir kısmı bulundu

Polis memuru Aygün Karagil,  yapılan ileri soruşturmada zanlının çalmış olduğu ürünlerden bazılarını Erman Mantar’a satışını yapması için verdiğini ve söz konusu tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi.

Paylaş