Ninesi acıya dayanamadı.

28
reklam alani

Güzelyurt bölgesinin Yuvacık ile Mevlevi Köyü arasındaki askeri atış alanı içerisinde, ‘patlamamış’ mühimmata temas etmesi sonucu mühimmatın patlamasıyla hayatını kaybeden Gürcistan uyruklu 13 yaşındaki Makhir İsmaılov, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Torununun cenazesini karşılamaya giden anneannesinin de, Makhir’in tabutunu görünce, yaşadığı acıya dayanamayarak, kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği öğrenildi.

İhmaller sonucu yaşamını yitiren Makhir İsmaılov’un cenazesinin memleketine götürülebilmesi için maddi durumu iyi olmayan ailesine yardım elini de Türkiye’deki Gürcistan Büyükelçiliği’nin uzattığı bildirildi.

Makhir İsmaılov’un dayısı ve yeğeninin işvereni olan Ekrem Gülderen, çocuğun cenazesinin defin için Gürcistan’a götürüldüğünü, geçtiğimiz salı günü öğleden sonra torununun cenazesini karşılamaya giden anneannesinin de çocuğun tabutunu görünce kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini belirtti. Gülderen, Makhir’in ailesinin cenaze işlemlerinin ardından yeniden KKTC’ye döneceklerini ve başka bir çiftlikte işe başlayacaklarını söyledi.

Avukat İlker Sertbay, Makhir İsmaılov’un ailesinin Gürcistan’a gitmeden önce ilgili mercilere dava açmak için kendisine başvurduğunu ancak henüz imza vermediğini belirterek, aileden hiçbir ücret talep etmeden davalarını üstleneceğini ve ailenin yetki vermesi durumunda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu’na dava açacağını açıkladı.

Meyil AVCAN – Kıbrıs Gazetesi

Paylaş