Lute, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından kabul edildi.

43
reklam alani

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’u kabul etti.

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un görüşmesi tamamlandı.

Görüşme, saat 10.00 sıralarında başladı.


Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşme sonrası açıklama yapılmadı

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Lute’la görüşmesinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ve Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin de hazır bulundu.

 

Müzakerelerin yeniden başlaması olasılığının bulunup bulunmadığını belirlemek amacıyla görevlendirilen Lute, dün Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, geçen hafa içerisinde ise Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla başlatılan, Haziran 2017’de İsviçre’de düzenlenen konferansta sonuç çıkmamasının ardından kopan müzakerelere devam edilebilmesi olasılığı üzerinde temaslarda bulunması için atanan Lute, Temmuz 2017’den itibaren adaya üçüncü ziyaretini gerçekleştiriyor.

Rum haber kaynakları, Lute – Anastasiadis görüşmesinin yaklaşık iki saat sürdüğünü ve görüşmenin ardından açıklama yapılmadığını duyurdu.
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ise, Anastasiadis ile Lute arasında hem “referans şartları”, hem de Kıbrıs sorununun kritik konularıyla ilgili yaratıcı ve verimli bir görüşme yapıldığını açıkladı.

Lute’un Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmesinin ardından Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yeniden görüşeceğini ifade eden Prodromu, Lute’un bugünkü görüşme sırasında herhangi bir yazılı metin veya belge vermediğini de sözlerine ekledi.

Lute’un yarın adadan ayrılması öngörülüyor.

Paylaş