Arıklı: Akıncı Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde son bir şans daha istiyor.

43
reklam alani

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmesinde söz alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Guterres belgesi tartışmalarına işaret ederek, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın “Guterres Belgesi’nde muğlak ifadeler var. Bu belgenin çerçeve anlaşması olarak önerilmesi bizim için sürpriz oldu” yönünde bir açıklaması olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin de benzer açıklamalar yaptığını söyledi.

Hükümet ortaklarının belgeyle ilgili farklı görüşler belirttiğini ifade eden Arıklı, “Hükümet kendi arasında anlaşsın, sonra muhalefetle tartışsın” dedi.

Rumlarda zihniyet değişikliği olmadığını da ifade eden Erhan Arıklı, “Hâlâ Guterres belgesinin konuşulması ve o noktaya dönülmek istenmesi talihsizliktir” şeklinde konuştu.
Arıklı, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde son bir şans daha istediğini söyleyerek, “Rum tarafından hangi zihniyet değişikliği görüldü ki yeni şeyler konuşmak için bir şans daha isteniyor?” diye sordu.

Türkiye’nin KKTC’ye deniz ve hava üssü kurması konusuna destek verdiğini söyleyen Arıklı, hükümetin bu konudaki düşüncesinin ne olduğunu sordu.

Maronit açılımı konusuna değinen Arıklı, hükümetin devre dışı kalmasının yanlış olduğunu, kafalarda var olan soru işaretlerinin giderilmediğini söyledi.

Arıklı, “Kapalı Maraş’ın açılmasını istiyoruz. Maronit açılımı buna örnek olacaktır. Hükümetin Maronit açılımını Meclis’e getirmesi elzemdir” dedi.

Hükümetin şerefiye vergisi ile ilgili tavrının ne olduğunu soran Arıklı, eşdeğerden mal tutanlarda sıkıntı olmadığını, tahsisten mal alanlarda sorun olduğunu, verginin bu noktada devreye gireceğini söyledi.

Arıklı, Cumhurbaşkanı’na Meclis’i bilgilendirme çağrısı yaparak, Meclis’i devre dışı bırakmaması gerektiğini belirtti.

 

Paylaş