Gaye Soyutok toprağa verildi.

30
reklam alani

Girne-Lefkoşa anayolu üzerinde Ciklos mevkisinde sel sularına kapılarak içinde bulundukları araç ile uçuruma düşen 4 gençten biri olan Gaye Soyutok, günlerdir yürütülen arama çalışmaları neticesinde önceki gün akşam saatlerinde bulundu.

Soyutok, dün Dikmen Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Dikmen Mezarlığı’na defnedildi.

Gaye Soyutok’un cenaze törenine Başbakan Tufan Erhürman, KTBK Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Tuğgeneral Tevfik Algan, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, askeri yetkililer, bazı siyasiler ve milletvekillerinin yanı sıra köylüleri ve çok sayıda seveni katıldı.

 

İmam: Çocuklarımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz

Dikmen Camisi’nde cenazene namazını kıldıran imam, yaşanan sel felaketini büyük bir doğal afet olarak nitelerken, bu doğal afet sonucu 4 genci kaybetmekten büyük üzüntü duyduğunu kaydederek Soyutok ailesinin acısını paylaştığını belirtti.

İmam, Gaye Soyutok’a ve aynı felakette yaşamlarını kaybeden diğer gençlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

İmam, cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada, “Yaşanan doğal afet neticesinde gencecik 4 çocuğumuzu kaybettik. Üç çocuğumuzu toprağa verdik, bugün de Gaye kızımızı toprağa vereceğiz. Çocuklarımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ülke olarak, sarsıldık ancak hiçbirimizin içi aileleri kadar yanmaz. Çocuklarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş