Oğuz: Tarım Bakanı afla toksin olayında doğruları söylemedi

48
reklam alani

Dursun Oğuz, Meclis Genel Kurulu’nda 62’nci madde gereği yapmış olduğu toplum sağlığı ile üreticilerin kayıplarına yol açan sütte afla toksin bulunması ve imha edilmesi konusundaki konuşmasının Tarım Bakanı tarafından sosyal medyada yalanlandığını ancak hayvancılarla, üreticilerin yaşadıklarının kendisinin haklı olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz, “afla toksin olayında doğruları söylemeyen, hayvancıları mağdur eden Tarım Bakanı’nı istifaya davet etti.

“Tarım Bakanı, Meclis ve sosyal medya da şov yapmak yerine üreticileri ve Toprak Ürünleri Kurumu ambarlarını ziyaret etsin, gerçekleri görsün” diyen Oğuz, “Tarım Bakanı’nın kendi beceriksizliğini örterek sorumluluktan kaçarak suçu üreticinin üzerine attığını, kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını ” söyledi.

Dursun Oğuz, şunları kaydetti:

“Sayın Bakanın söylemlerinin gerçeği yansıtmadığı ortadadır. Bizim elde ettiğimiz bilgilere göre olaydan zarar gören üretici sayısı 8’in çok üzerindedir ve dökülen süt miktarı 50 tondan çok fazladır.  Sayın Bakan Hayvancılar Birliği Başkanı’nın kendisini yalanlayan açıklamalarına kulak vermelidir. Bakan’ın  ‘ TÜK ambarlarında yeteri kadar yemlik arpa vardır’ söyleminin doğru olmadığı, ambarlarda arpa bekleyen ve alamayan üreticilerin feryatları ile ortaya çıkmıştır. Şu bir gerçektir ki yemlik arpa bulamayan üretici mecburiyetten mısıra yönelmiştir. Bu nedenle diyorum hem halk sağlığı bakımından hem de üreticinin ürettiği sütü dökmek zorunda kalması nedeniyle doğan zararın sorumluluğu üreticiyi çaresiz bırakan Sayın Şahali’nindir.

Yıllarca  her türlü zorluğa rağmen üretim yapan hayvancıları iş bilmez ve menfaatlerinden  dolayı mısır hammaddesi kullanan kişiler olarak suçlayan Sayın Bakan aslında kendilerinin üretimden anlamadığını, üreticiyi tanımadıklarını ortaya koymuştur.

Basına bire bir yansıyan açıklamalar Tarım Bakanı’nın kendi sorumluluğundan nasıl kaçtığını, nasıl kolayca başkalarını suçlayabildiğini, konu Meclis’te ele almaya değmeyecek kadar basittir derken ne kadar yanıldığını ortaya koymaktadır. Dolayısı ile Sayın Bakan bir an önce istifa etmeli ve üreticilerimizden, hayvancılarımızdan özür dilemelidir.”

Paylaş