İş gücüne katılım oranında arzu edilen noktada değiliz

43
reklam alani

Başbakan Tufan Erhürman, gerek kadın gerekse gençlerin iş gücüne katılım oranında arzu edilen noktada olunmadığını belirtti.

Mağusa Kültür Derneği’nin,  Projesi’nin tanıtım etkinliği dün akşam gerçekleştirildi.

Mağusa Kültür Derneği’nin işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılması amacıyla, yaşam boyu eğitim merkezi haline gelmesi düşüncesiyle hayata koyduğu etkinliğin tanıtımı Buğday Camii’nde davetlilerin katılımıyla yapıldı.

 

Başbakan Erhürman konuşmasına KKTC’de genel iş gücüne katılım oranının hala bugün % 51’in üzerine çıkamadığını belirterek, Güney Kıbrıs ile mukayese edilmesi halinde bu oranının orada % 61.6 olduğunu ve kadınlar söz konusu olması halinde bu rakamın daha da vahim sonuçlar ortaya koyduğunu söyledi.

Başbakan Erhürman, gerek kadın gerekse gençlerin iş gücüne katılım oranında arzu edilen noktada olunmadığını vurgulayarak, öncü sektör olan turizmde KKTC vatandaşlarının istihdam oranının % 22 olduğunu, özel sektör genelinde ise bu rakamın % 41 olduğunu ifade etti.

Ülkenin gelişmesi adına daha çok çalışıp, daha çok üretip bu bağlamda hem hükümetin hem de halkın hızlanması gerektiğine vurgu yapan Başbakan Erhürman, “Kim ne derse desin bizim halkımıza da,gençlerimize de,kadınlarımıza da inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Erhürman, ihtiyaç duyulan bu tür projelerin çoğaltılmasının önemine vurgu yaptı.

 

Paylaş