KKTC’den onlarca firmanın katılığı MÜSİAD EXPO fuarı başladı.

41
reklam alani

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından CNR Expo‘da bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPOSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla başladı.

KKTC’den Müsiad Kıbrıs öncülüğünde onlarca firmanında katılıdığı fuara, Almanya, Fransa, Hollanda gibi AB ülkeleri , Çin, Malezya, Hindistan, Pakistan gibi Asya ülkeleri ile, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya, Kenya, Sudan gibi Afrika’nın bulunduğu 100 kadar farklı ülkeden katılımcıları, Asya’dan Avrupa’ya, Orta Doğu ve Afrika’dan Türki Cumhuriyetlere kadar yabancı iş adamları ve firmalar katılıyor.

21-24 Kasım’da ziyaret edilebilecek fuarın açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, bu yıl 17’ncisini düzenledikleri MÜSİAD EXPO’nun, dünyanın en geniş katılımlı fuarlarından biri olduğunu söyledi.

Bu yıl MÜSİAD olarak çalışmalarını kuruluş amaçlarına en uygun gelen “Meselemiz Türkiye olsun” ve “Birlikte kazanalım” iki temel düsturu üzerinde birleştirdiklerini ifade eden Kaan, Türkiye için değer üretmeye devam ettiklerini kaydetti.

Kaan, “MÜSİAD, bundan 28 yıl önce bütün derdi, memleketi olan, bir avuç yürekli insan ile başladı yolculuğuna. Yolumuz uzundu. Yolumuz meşakkatliydi. Çok badireler atlattık. Tam bitti denilen yerde, küllerimizden tekrar tekrar var olduk. Ayağa kalktık. Bizler tüm bu süreçleri birliktelik duygumuz ve memleket sevdamız ile aştık.” diye konuştu.

Savunma sanayisinin önde gelen temsilcileri MÜSİAD EXPO’da buluştu

Savunma sanayisinin önde gelen temsilcileri MÜSİAD EXPO'da buluştu

Savunma ve havacılık sektörünün önde gelen temsilcilerini yurt içindeki ve dışındaki karar vericilerle buluşturan High Tech Port By MÜSİAD’ın dördüncüsü MÜSİAD EXPO kapsamında kapılarını açtı.

“Milli Atılım” temasıyla düzenlenen High Tech Port by MÜSİAD kara, deniz ve hava savunma sistemlerinde ileri teknoloji üreten kuruluşları, çeşitli ülkeden üst düzey askeri delegasyonlarla buluşturuyor.

Fuarda, Türkiye’nin savunma sanayisindeki global ve yerel ölçekteki üreticilerinin ürünlerinin de yer aldığı 48 stant yer alıyor.

Zırhlı kara aracı üreticilerinden BMC standında Kirpi, Amazon, ASELSAN‘ın Alkan Havan Silah Sistemi’nin entegre edildiği Vuran araçları sergileniyor.

ASELSAN, silah sistemleri, uydu haberleşme sistemleri, radar ve karıştırıcıların araların da yer aldığı bir dizi ürünüyle fuara katılıyor.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ standında deniz platformları, uydu sistemleri, “kamikaze drone”lar tanıtılıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), son dönemde geliştirdiği ve ürettiği T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı Hürkuş, uydu kontrollü insansız hava aracı Anka-S, T625 Genel Maksat Helikopteri gibi platformların maketlerini sergiliyor.

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ, milli hava araçları için geliştirilen motor çözümleriyle fuarda yer alıyor.

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, silah ve mühimmat ürünlerini tanıtıyor.

High Tech Port By MÜSİAD, 24 Kasım’a kadar açık kalacak.

Paylaş