Zehirlenmedi, avcılar tarafından öldürüldü

41
reklam alani

Sosyal medyada pazar günü çekildiği belirtilen bir eşek fotoğrafı ile eşeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili Çevre Koruma Dairesi hafta sonu Karpaz’da ölü bulunan hür eşeğin zehirlenme sonucu ölmediğini, avcılar tarafından vurularak  öldürüldüğünü açıkladı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı yaptığı yazılı açıklamada, basında ve sosyal medyada Karpaz bölgesindeki eşeklerin  zehirlendiği yönündeki iddialara yanıt vererek  zehirlenme gibi bir durumun olmadığını söyledi.

Aktolgalı, hafta sonu bölgede avlanan avcı veya avcılar tarafından bir eşeğin vurulduğunu ifade ederek, polis soruşturmasının sürdüğünü belirtti.

Çevre Koruma Dairesi’nin Karpaz bölgesinde 15 personelinin bulunduğunu dile getiren Aktolgalı, bölgede eşeklerin zehirlenerek öldürüldüğünün doğru olmadığını kaydetti.

Üzücü olayın, koruma alanı dışında ava açık bölgede yaşandığına değinen Aktolgalı, bariyerli bölge dışında yaşanan olay sonrasında Veteriner Dairesi hekimlerinin polis gözetiminde otopsi yaptığını ve otopsi sonucunda eşeğin avcılar tarafından vurulduğunun anlaşıldığını söyledi.

İddia edildiği gibi bölgede 100 adet eşeğin bulunmadığına da değinen Aktolgalı, Ziyamet’ten, Dipkarpaz’a kadar 2 bin adet eşek bulunduğunu, eşeklere sadece Çevre Koruma Dairesi’nin değil, tüm vatandaşların sahip çıkıp koruması gerektiğini de belirtti.

Olayın  fail ya da faillerinin  tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü  söyleyen Aktolgalı, Çevre Koruma Dairesi olarak yasanın öngördüğü cezai işlemlerin anında başlatılacağını vurguladı.

Paylaş