Bizde korku vardı, polisi aramadık

50
reklam alani

Gönyeli’de meydana gelen “Taammüden adam öldürme” meselesinde aranan kişi olan cinayet zanlısı Fatih Çıkrıkçı’yı olay gününden sonra sakladıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlılar Murat Sazak ve İsmail Kılıç, Feri Fail suçlamasıyla tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

 

Mahkemede Müfettiş Muavini Emirali Gürler, zanlılar Murat Sazak ve İsmail Kiliç’in, cinayet zanlısı Fatih Çıkrıkçı’yı cinayet işlediğini bildikleri halde Alayköy’deki çiftlik evinde saklayarak polise bildirmeyerek, alabileceği cezadan kurtarmak için yardım ettiklerini ileri sürdü. Polis mesele ile ile ilgili olarak zanlıların ifade verdiğini ve aleyhlerine yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Müfettiş Muavini Gürler, iki zanlının mahkemede ilerde yargılanmalarında hazır olmalarının sağlanabilmesi için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Sazak: Bizde korku vardı. Polisi arayıp, aramamakta tereddüt içindeyken yakalandı

Mahkemede söz alan zanlı Murat Sazak, “Bizde korku vardı. Polisi arayıp, aramamakta tereddüt içindeyken yakalandı” dedi. İsmail Kılıç ise, ifade vermek istediğini söyledi.

Teminata bağlandılar

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç İnan, zanlılar Murat Sazak ve İsmail Kiliç’in ise yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, haftada ikişer gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları, 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları, ikişer kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi

Evrim Kamalı Yeni Bakış

Paylaş