Rumların ambargosuna rağmen, uluslararası şampiyonada KKTC adıyla birinci olduk.

48
reklam alani

Tekvandocularımız, uluslararası alanda ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ adıyla tanınmaları nedeniyle KKTC’ye her alanda izolasyon uygulayan Rumların spor ambargosunu, Girne’de 8 ülkenin katıldığı uluslararası şampiyonada uçan tekmelerle deldi.

KKTC Tekvando Federasyonu’nun düzenlediği 17’nci Avrasya Şampiyonası’na KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, İskoçya, Ukrayna, Kırgızistan, Romanya ve Moldova’dan yüzün üzerinde sporcu katıldı.

Sporcular, tekvandoda olimpik stil WTF, GTF ve kırış dallarında kıyasıya mücadele etti. Perşembe günü başlayan ve 3 gün süren şampiyonada KKTC takımı birinci, Türkiye ikinci ve Moldova üçüncü oldu.

KKTC BAYRAKLI TEK ŞAMPİYONA

ABD merkezli Dünya GTF Tekvando Federasyonu’na Malezya’dan Rusya’ya, Güney Afrika Cumhuriyeti’nden Arjantin’e varıncaya kadar 15 ülke üye. Kıbrıs Rum yönetimi, Yunanistan’ın da federasyona üye olmasına rağmen KKTC’nin kendi adı ve bayrağıyla tekvando karşılaşmalarında yer almasına engel olamıyor. Rum ambargosunun delinmesine en büyük neden Kıbrıslı Türk Senior Grandmaster (Kıdemli büyük hoca) Eyüp Zafer Gökbilen’in federasyonun kurucu üyesi olması.

KUPALAR CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARDAN

Girne’deki şampiyonada tekvando stillerinden GTF’in yanısıra daha sert diye nitelenen olimpik stil WTF karşılaşmaları da yapıldı. Şampiyona sonrasında ülkelerin kupalarını, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma Bakanı Zeki Çeler, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan verdi.

Paylaş