Tatar: En büyük reformlar benim zamanımda yapıldı.

40
reklam alani

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 21. Olağan kurultayı bugün ve yarın Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılıyor.

UBP Genel Başkan Adayı Ersin Tatar, UBP Kurultayı’nda konuşmasını gerçekleştirdi.

UBP’nin Olağan 21. Genel Kurulu’nda konuşan Tatar, şu ifadelere yer verdi:

Biz birbirimizi iyi tanıyoruz. KKTC’nin her vatandaşı bizim canımız, bizim sevdiğimiz. Bizim tüm derdimiz hizmet etmektir. Karış karış KKTC’yi yıllardır dolaşan, gezen ve insanlarımızla kucaklaşan bir milletvekiliyim. 3 dönem seçim kazandım, meclisteki çalışmalarımla gerçekten halkımın ve partililerimin takdirini kazandım. Gerçekten de en zor dönemde Maliye Bakanlığı yapmış bir kardeşinizim. Gerçekten bu yolda yürürken çok emekler, hizmetler verdik.

Ne makam ne para ne de şöhret peşindeyim. Güçlü bir ülke isteyen ve siyaseti halka hizmet için en kutsal sayan bir kardeşinizim. Bana bir görev düştüğüne inandığım ve bu görevden kaçmayacağım için adayım.

Kurultay vesilesiyle de bir araya geldik. Ben sizi anlıyorum, sizin de beni anladığınızı, desteklediğinizi görüyorum.

UBP, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinden doğan, azınlık yapılmak istenirken devlet olan kurucu partidir. Anavatan Türkiye, Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş’ı minnet ve şükranla anmak istiyorum. Sn. Dr. Derviş Eroğlu’na saygılarımı gönderiyorum.

UBP, ülke siyaseti için vazgeçilmezdir. Halkın takdiri ile en büyük siyasi partisidir. UBP, KKTC’nin varlığının devamı, kalkınma ve Anavatan’la sıcak ilişkiler demektir. Bizler de bu tarihsel sorumluluk ve bilinçle UBP aracılığıyla halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.

Hizmet için iktidar olmak gerekir. UBP Başkanı’nın ilk esaslı görevi partimizi hükümete getirmek olmalıydı ancak 21 milletvekiliyle dışarıda kaldık. Bizleri üzdü ve KKTC için eksiklik olmuştur. Zorlama bir 4’lü koalisyon hükümetiyle ülke eziliyor ve değişimle bu sıkıntıları aşmak hem partide hem ülkede değişimle daha mutlu daha güneşli günleri yakalayabilmek için UBP üyelerine çok büyük görev düşmektedir. Tüm üyelere, halkımıza çağrıda bulunuyorum; yarın sabah oylarınızı kullanmak için akın akın buraya gelmenizi ve en iyi adaya vermeniz gerekir. Keşke burası biraz daha kalabalık olsaydı. Eskiden tıklım tıklım doluydu. Gerçekten burada UBP’nin gücüne yakışan bir kalabalık göremedim. Sisteme bakmak lazım ve Divan’ın bu konudaki düşünceleri de önemlidir.

Tüzük, iyi çalıştırılamamıştır, Parti Meclisi ayda bir toplanmalıydı, zaman oldu 4 ay PM toplanmadı. Özeleştiri olarak aile ortamında söylüyorum. Kurultaylar hesaplaşma ortamıdır, partinin yetkili organlarının daha sık toplanması ve siyasi gelişmeleri iyice değerlendirmesi ve örgütlerden gelen sesin partinin en üstüne iletmesi gerekirdi. Partiyi yöneten kişinin çalışkanlığına, dürüstlüğüne, her şeyine bakmak lazım.

Günün sonunda ben bir ekonomistim. Beş senelik Maliye Bakanlığımdaki çalışmaları tüm halkımız bilmektedir. Geçen kurultayda ikinci tura kalmış bir arkadaşınızım. Ama o ikinci turda başaramadık, %45’te kaldık. Sn. Özgürgün’le kucaklaştım ama sonra hükümet kurulurken memleketin belki de en iyi maliyecisi, çok başarılı Maliye Bakanlığı yapan, reformlar yapan Ersin Tatar’ı bakan yapmadılar. Çünkü Serdar Denktaş maliye bakanlığı istemiş. Maliye’nin M’sinden anlamayan adama Maliye Bakanlığını nasıl verdiler? Bana bakanlık vermediler ama çalışmaya devam ettim. Köy köy, mahalle mahalle çalışmaya devam ettim. Ne amcam ne dayım var, halk çocuğu olarak karşınızdayım.

Artık Rum tarafında bile başka bir çözümden bahsediliyor. UBP mutlaka Anavatan Türkiye’yle geliştireceği projeler ve alacağı kararlarla Kıbrıs sorununda yeni bir çözüm konusunda siyaset geliştirmelidir diye düşünüyorum.

Çok çalışmalıyız. Çalışmak için üretmek lazım, ekonomiyi o noktaya taşımak için tüm sektörlerle diyalog içinde bu projelerimizi geliştirmek için onlarla birlikte görüşlerini alarak siyaset üretmeliyiz. Ben Ticaret Odası, Sanayi Odası, çiftçiler, hayvancılar, hepsinin toplantısında varım. Herkesle değerlendirdikten sonra siyasetimizi geliştirmek zorundayız. Bu şekilde çalışmak lazım. UBP’yi de günün sonunda layık olduğu yere taşımak lazım. UBP ülkenin en köklü, en çalışkan partisidir.

20 senedir partiye hizmet etmekteyim. Annan zamanını hatırlayınız. Kendi başıma bir takım arkadaşlarımla birlikte her yere gittim. Annan Planı’nın karşısında ret oyu verdik çünkü KKTC’ye inanan insanlardık.O günleri aştık, her yerdeydim ve kendimi o günlerde geliştirmeye başladım. Seçime girdim ve kaybettim.Halka kendimi daha anlatamamıştım. Ama seçimi kazandıktan sonra Eroğlu beni Maliye Bakanı yaptı ve büyük hizmetler verdim. Benim imzam bütün mali reformların altındadır. Benden sonra Maliye Bakanlığı yapanlar teslim ederler, en büyük reformlar Ersin Tatar zamanında yapılmıştır diye… Bunu Özgürgün de söyler. Öyle ciddi reform ve sıkıntıların altında imzası olan insan belki tekrar seçilmezdi ama çok sevildiğim için yine seçildim. Çok iyi oy aldım ama sonra bakanlık verilmedi. Hüseyin Özgürgün, Denktaş’ı oraya oturttu, adam kalkmıyor. Senin oradan kalkman memlekete ihanet değil iyilik olur. Memleketi yangın yerine döndürdüler. Yarın oy verme günüdür. 12 bin üyenin kaçı gelecek kaçı gelmeyecek bilmiyoruz. Yarın sabah akşamüstüne kadar 12 bin üyenin de buraya gelmesini istiyorum. UBP iradesinin ortaya çıkması için üyelerimizin demokrasiye katkılarını sunmaları lazım. UBP’de bir değişim olacaktır. Değişim rüzgarları esmektedir. Değişimle daha güzel, daha güneşli bir gelecek olacak. Siyasetin önü tıkandı. 21 milletvekiliyle dışarıda kaldı. Bizim hedefimiz, UBP’yi tek başına iktidara taşımaktır.

İnternet yayıncılığı ile bazı merkezlere kim geldi gelmedi tüm bilgiler aktarıldı. Divan tedbirini alsın. Buradan bilginin dışarıya çıkmaması gerekir. Böyle tehlikeler haksızlık olur ve başka spekülasyonlara da sebep verir. Divan tedbir almalı”

Bugün konuşmaların yapılacağı kurultayda, yarın da başkan ve yetkili kurulların seçimi için oy kullanılacak.

Kurultayda genel başkan yanında parti yetkili organları da seçilecek.
Bir süre önce tüzük değişikliği yaparak delege sisteminden üye sistemine geçen ana muhalefet partisi UBP’de başkan, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu ve merkez denetleme kurulu üyelerin oylarıyla belirlenecek.

UBP’nin kayıtlı 12 bin civarında üyesi bulunuyor.

Adaylık başvurularının eylül ayında tamamlandığı UBP’de başkanlık için halen genel başkan olan Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun yarışıyor.

Paylaş