Aracı soyup sahibine bıçakla saldıran iki kişi yakalandı.

74
reklam alani

Girne Baldöken otoparkında bir araçta hırsızlık yaparken fark edilince kaçmaya çalışan iki kişi, araç sahibine ve yardıma gelen kişiye bıçak salladı, birinin cep telefonunu alıp kaçtı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, olay bugün 01.30’da meydana geldi.

Aylin Akdeniz’e ait jeep aracın ön camını kırarak araçtan 1545 TL, 300 Euro nakit paralar ile CD seti gibi bazı eşyaları çaldıkları sırada fark edilen iki erkek, kaçmaya çalıştıkları sırada, Aylin Akdeniz’in eşi Güray Denge ve ona yardıma gelen Munawar Hussein’e direnç gösterdi.

Saldırganlardan biri, Denge ve Hussein’e gelişigüzel bıçak sallarken diğer saldırgan Hussein’i darp ederek telefonunu alıp kaçtı.

İki kişi bulunarak tutuklandı.

Girne Baldökan Otoparkı’nda dün meydana gelen soygun ve darp olayıyla ilgili yakalanan Alparslan Kuşçu ve Murat Kazıcı bugün mahkemeye çıkarıldılar.

Mahkeme Zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri verdi. Zanlılar, dün Girne Baldökan otoparkı’nda Aylin Akdeniz’e ait jeep aracın camlarını kırarark içinden para ve bazı özel eşyaları çalmış, ardından iki kişiye bıçak çekerek darp etmiş ve telefonunu çalarak olay yerinden kaçmıştı.

Alparslan Kuşçu ve Murat Kazıcı polis tarafından yakalanarak bugün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Soygun,kasti hasar, sirkat, kanunsuz bıçak taşıma ve gasp suçlarından tutuklanan zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri verildi. Polis soruşturması sürüyor.

Saldırıya uğrayan Aylin Akdeniz isimli kadın: 155 aradık ama polis açmadı

 

 

 

 

 

Aylin Akdeniz yaşadıklarını facebook hesabından paylaştı.

Baldöken otoparkında ve Girne Limanında – ne mal ne de can güvenliğimizin kalmadığını deneyimledik… Güvenle aracımızı park ettiğimiz Baldöken otoparkında aracımızı camı taşla kırılmış içerisi yağmalanırken içerinde iki hırsızla bulduk…. Hırsızları limanın içine doğru kovalayan eşime Chimera Cafe ‘nin önünde bıçak çeken hırsızlar, eşime yardim etmek için polisi arayan vatandaşa da bıçak çekip cep telefonunu da gasp ettiler… 155 polis imdat hattına ulaşılamadığı için eşim polis karakoluna gittiği sırada da aynı hirsizlar otoparkta bekleyen ben, kızım ve arkadaşlarimizin yanina gelip bunu yapanların eşgalini teyid edip edemeyeceğimizi soracak kadar da gözleri kara idi….
Butun bunlar kotu bir kabul olmali, bu kabusun yaşandığı yer Kibris hele ki güzelim Girnem olmamalı…
KKTC polis teşkilati, Girne Belediyesi, KKTC Turizm Bakanlığı ve duyarlı vatandaşlar olarak adamızı nasıl yeniden eski güvenli günlerine döndürebiliriz? Yapılabilecek cok sey alinabilecek çok basit tedbirler mevcut yeter ki niyet olsun, birlik olunsun

Paylaş