İç tüzük değişikliğine UBP olumlu oy verecek, Angolemli Meclis Başkanı olacak

30
reklam alani

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk önce bilgiye ve onaya sunuşlara yer verildi.

Genel kurulda HP Milletvekili Hasan Topal’ın Meclis İçtüzüğü değişiklik karar önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi oy çokluğuyla kabul edildi.

Topal, Meclis’te grubu olmayanların da Meclis Başkanı seçilebilmesini öngören öneriyle ilgili konuşmasında, yasanın gerekçesinin öneride detaylı şekilde anlatıldığını söyledi.

UBP Milletvekili Dursun Oğuz, söz alarak, bu öneriye olumlu oy vereceklerini kaydetti. Oğuz, “Meclis kendi kuralları çerçevesinde eşit ve adaletli şekilde yönetilmiyor. Niye Meclisin bağımsızlığına leke sürelim?”görüşünü dile getirdi.
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın makam aracının iadesi konusuna işaret eden Oğuz, “Bazı duyumlar var. Bununla ilgili açıklama yapmalı” dedi.

ARIKLI

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis içtüzüğü konusundaki öneriye UBP’nin“evet” diyecek olmasını eleştirdi.

Arıklı, “Seçilmiş bir Meclis Başkanımız var. Sayın Uluçay, bizlerin oyu ile seçildi. Onu seçerken bize ‘geçici olarak seçiyoruz, protokolümüze göre başkan olarak başka bir arkadaşı seçeceğiz’ demediniz. Bunlar bizim sorunumuz değil. Meclisi bununla oyalamayın. Angolemli bu görevi hak ediyor. Gelecek dönemde aday olursa oyum kendisindir ama bu öneriyle oyumuz hayırdır” şeklinde konuştu.

Paylaş