Cezaevinde bir saatlik uyarı grevi

44
reklam alani

Merkezi Cezaevi’nde bir saatlik uyarı grevine giden ve önümüzdeki hafta süresiz greve gitme uyarısında bulunan Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) cezaevi çalışanlarına barem haklarının verilmesini talep etti.

İlgili bakanlarla görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını savunan Hak-Sen, “Hükümetin hala diyalog masasına daveti, çağrısı, somut bir takvimi yok. Çalışanlar süresiz greve gitme noktasına geldi. Süresiz greve gidilmesi durumunda ciddi eylemlerimiz olacak. Cezaevine giriş -çıkışları tamamen durduracağız. Gerekirse cezaevinin kapısına etten duvar öreceğiz” açıklaması yaptı.

Hak-Sen ile Gardiyanlar Birliği bugün Merkezi Cezaevi önünde sorunlarını dile getirdi. Cezaevinde 09.00 ile 10.00 saatleri arasında uyarı grevi de yapıldı.

Ortak basın açıklamasında, “Burada bulunma sebebimiz maaş, ek ödeme, daha fazla maddi çıkar istemek için değil. Biz, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanan kamu görevlilerine tanınan yasal hakların Merkezi Cezaevi çalışanlarına da tanınmasını talep ediyoruz. Verdiğimiz kavga, gasp edilen hakların iadesi, cezaevinin çağdaş hale getirilmesi içindir” denildi.

 

Paylaş