İnterpol tarafından aranan zanlı yakalandı, polis müdürü açıklanmadı.

97
reklam alani

Sanal bet operasyonundan hareket eden polis, aralarında avukat, üst rütbeli bir polis müdürü ve İnterpol tarafından aranan bir zanlıya ulaşmıştı.

Girne’de sanal bet operasyonu ile ilgili tutuklanan Hakan Törehan’ın polise yaptığı itiraf soruşturmanın seyrini değiştirdi. Polis yaptığı araştırmalar sonucu, olaya bağlı olduğu düşünülen üst rütbeli bir polis müdürü, Mağusa mahalli barosuna kayıtlı bir avukat ve Interpol tarafından aranmakta olan O.A.’ya ulaşmış bahsi edilen kişilerin soruşturulması için özel bir ekip kurululmuştu.

 Zanlı Törehan’ın ifadesinde ismi geçen üst rütbeli polis müdürü ile ilgili soruşturma kapsamında Polis Genel Müdürlüğü İdari Bölümü devreye girdi. Üst rütbeli polis müdürünün idari soruşturmasının tamamlanmasının ardından, adli soruşturmaya geçileceği öğrenilmişti.

 İnterpol tarafından aranan Hakan Osman Aydeniz, önceki gün polise teslim oldu

Yasa dışı sanal bet meselesinden dolayı tutuklanan ve polisteki ifadesinde kaçırıldığını öne süren Hakan Törehan’ın ortaya attığı isim Osman Aydeniz, önceki gün polise teslim oldu. İngiltere’de yaşadığı dönemde birçok suça karışan ve İnterpol tarafından aranan Osman Aydeniz dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

‘Uyuşturucu’ ve ‘Hırsızlık’ suçları yüzünden, İngiltere’nin en çok arananlar listesinde yer alan ve üç yıldır KKTC’de elini kolunu sallayarak suç işlemeye devam eden Osman Aydeniz, Mağusa’dan sonra Girne’de karıştığı bir suçtan dolayı, önceki gün polise giderek teslim oldu.

Başka bir suçtan ötürü poliste tutuklu bulunan H.T.’nin şikâyeti üzerine, “Zorla alıkoyma” ve “Adam kaçırma” suçlarından tutuklanan Osman Aydeniz, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar, zanlı aleyhindeki soruşturmanın yeni başladığını ifade ederek, 3 gün tutukluluk emri verdi.

Polis bulguları aktardı

Soruşturmayı yapan polis, zanlının Hakan Törehan’ı silah zoru ile kaçırdığı ve alıkoyduğu iddiası ile arandığını, önceki gün polise gelerek teslim olduğunu söyledi. Zanlı hakkında 30 Haziran 2018-

8 Eylül 2018 tarihleri arasında Hakan Törehan’ı zorla alıkoyma ve silah zoru ile kaçırma iddiası ile ilgili soruşturma yapıldığını, aranan silah ve emareler olduğunu belirten polis, zanlının ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini de açıkladı. Polis, zanlının Törehan’ın yakın dostu olduğunu, kendisinde değil başka bir şahsın yanında kaldığını ancak gönül rızası ile o şahsın yanına kaçtığını öne sürdüğünü söyledi. Alınaca ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi onayladı.

Ses kayıtlarını ve görüntülerini  PGM ve GKK’ye verdiler.

 

Törehan’ın avukatı Mustafa Şener, müvekkilinin tutuklanmadan önce kaçırıldığını ve Çatalköy’de tutulduğunu söyledi. Kaçırılma olayı ile ilgili ismi geçen üst rütbeli polis müdürünün, bir avukatın ve Interpol tarafından aranan zanlının da parmağı olduğunu tespit ettikten sonra, konuyu Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ses kayıtlarını aktardıklarını ifade etti.

Polis Müdürü hakkında bir gelişme yok.

Operasyonda adı geçen polis müdürü hakkında herhangi bir gelişme olmadığı, isminin saklandığı öğrenildi.

Paylaş