Guterres, Lute’nin Kıbrıs’la ilgili raporunu sabırsızlıkla bekliyor

35
reklam alani

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsviçre’nin Crans Montana kasabasında geçen Temmuz’da sonuç alınamadan sona eren BM gözetimindeki müzakerelere katılan tüm taraflarla görüşmeler yapan temsilcisinin, Kıbrıs sorununda gelecek adımları belirleyecek raporunu ‘sabırsızlıkla’ beklediğini söyledi.

BM Genel Kurulu öncesinde düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Guterres, “Jane Holl Lute hala bazı ek görüşmeler için temaslar yapıyor. Ben de sizin gibi önümüzü görmek için sabırsızlıkla raporunu bekliyorum” dedi.

İsviçre kasabasındaki sonuçsuz müzakerelerden sonra Guterres Lute’yi, ilgili tarafların ileriye yönelik görüşlerini araştırması ve bir rapor sunması için özel temsilcisi olarak atamıştı. Lute tüm taraflarla görüşmüştü.

Genel Sekreter Guterres, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dolayısıyla New York’ta ilgili taraflarla Lute’nin temaslarının sonuçlarını görüşeceği değerlendiriliyor.

Guterres’in Lute’den, Kıbrıs’taki iyi niyet misyonunun raporunu sunmadan önce, BM Güvenlik Konseyi’nin 30 Ekim’deki toplantısına kadar Kıbrıs’ta sürece taraf olanlarla yeni bir tur görüşme yapmasını isteyebileceğini belirtiliyor.

Paylaş