Uzlaşmaya varılamadı, hayvancılar eyleme devam kararı aldı.

38
reklam alani

Hükümetle eylemdeki hayvan üreticilerinin temsilcilerinin Başbakanlık’taki görüşmesi saat 21.00 sıralarında uzlaşıya varılamadan tamamlandı.

Arpa fiyatlarının düşürülmesi ve süt fiyatlarının yeniden düzenlenmesi talebiyle dün Lefkoşa’da araçlı eylem başlatan Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği’nin hükümet yetkilileriyle toplantısı sona erdi.

Yaklaşık beş saat süren toplantıda hükümet tarafının sunduğu önerilerden tatmin olmadıklarını belirten Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve heyeti, eylemcilerin bulunduğu Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na gitmek üzere Başbakanlık’tan ayrıldı.

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği, arpa fiyatlarının düşürülmesi ve süt fiyatlarının yeniden düzenlenmesi talebiyle dün Lefkoşa’da araçlı eylem başlatmıştı.

Başbakanlık’taki toplantıya Başbakan Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali katılmıştı. Denktaş, festival açılışına katılmak üzere toplantıdan erken ayrılmıştı.

Toplantıda sorunlar ve talepler konusunda hükümetle anlaşmaya varılamadı. Eylemcilerin Tarım Bakanlığı önüne gittiği öğrenildi. Bakanlık önünde ‘güvenli bir ortam’ varsa Başbakan’ın aranacağı ve Başbakan’ın da oraya gelerek eylemcilere durumu izah edeceği belirtildi.

Hayvancılar Birliği Başkanı Naimoğulları, kuruşlarla hesap yaptıklarını ve buraya bunun için gelmediklerini kaydetti. Naimoğulları şunları söyledi:

“Arpa 1.80. Bu durumda oyladık. Eyleme devam kararı çıktı. Çağrıda bulunuyorum; arkadaşlar aynen devam etmektedir. Ben hayvancılara çağrıda bulunuyorum. Evinde olan, katkı koymayan, arabaları olan bütün hayvancıların eyleme katılması gerektiğini söylüyorum. Durumun emniyetli olmadığını siz de gözlemlediniz. Burada olabilecek herhangi bir durumun garantisini vermem. Başbakan’ın buraya gelmemesi daha iyi olur.”

Paylaş