Hayvan üreticileri, Tarım Bakanlığı’nın kapısını kırarak binaya girdi.

47
reklam alani

Lefkoşa’da araçlı eylemlerini sürdüren hayvan üreticileri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın kapısını kırarak binaya girdi.

Polis çevrik birliğinin de geldiği eylemde arbede yaşandı.

Eylemciler, binaya eşekle ve traktörlerle girmeye çalıştı.

Bir polisin yaralandığı gözlemlenen eylem sırasında, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali’ye istifa çağrısı içeren sloganlar da atıldı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bakanlık önüne gelişlerinde yaptığı konuşmada, bir şey istemeye değil Kıbrıs Türkü’nün sesi olmaya geldiklerini söyledi.

Meclis’e, hükümete ve herkese çağrı yapan Naimoğulları, “Bizim derdimiz gelecektir… Ne işimiz var bu sıcağın içinde?” ifadelerini kullandı.

Hükümeti zamdan başka bir şey yapmamakla eleştiren Naimoğulları, “Bu saatten sonra her şey bitmiştir. Defteri yırttık. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

Naimoğulları, buradan sonra Maliye Bakanlığı önüne gideceklerini de söyledi.

Tarım Bakanı Şahali, hayvancıların eyleminde, eylemcilere açıklama yaparak, döviz artışından dolayı en fazla etkilenen kesimin hayvancılar olduğunu işaret etti ve dün itibariyle arpanın tonunda artış yaşandığını, fakat bu artışın hayvancıya yansıtılmadığını, aynı fiyattan verildiğini ve bu açığın devlet tarafından karşılandığını söyledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, hayvancıların eyleminde, eylemcilere açıklama yaparak, her zaman için üretimin zor olduğu ülkede, döviz artışından dolayı en fazla etkilenen kesimin hayvancılar olduğunu işaret etti.

“Arpanın tonunda artış yaşandı, fakat hayvancıya yansıtılmadı”

“Ortaya koymaya çalışmak istediğiniz görüşlerin de farkındayım” diyen Şahali, görevi devraldığında arpanın tonunun 192 Dolar olduğunu, hayvancıya 72 kuruştan verildiğini işaret ederek, dün itibariyle arpanın tonunda artış yaşandığını, fakat bu artışın hayvancıya yansıtılmadığını, aynı fiyattan verildiğini ve bu açığın devlet tarafından karşılandığını söyledi.

“Bu devlet, dayanacağı yere kadar dayandı”

“Tüm harcamalarınızın dolar üzerinden yapıldığının farkındayım” ifadelerini kullanan Bakan Şahali, Dolardaki artışın herkesin hayatını doğrudan etkilediğine vurgu yaparak, “Ben görevi devraldığımda dolar 3.58’di dünkü hesaplarımızda dolar 6 civarındaydı. Bu devlet, dayanacağı yere kadar dayandı ve arpanın fiyatını değiştirmedi” dedi.

 

Paylaş