Türkiye ile ekonomik kriz görüşmesine, Maliye Bakanı Denktaş gitmiyor

40
reklam alani

 

Başbakan Erhürman, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Kurban Bayramı sırasında telefonla görüştüğünü ve randevu için tarih belirlediklerini açıklamıştı.

Başbakan’ın, Ankara’dan randevu alındığına dair söylemlerinin hemen ardından, koalisyon ortaklarının ziyaret haberleri  açıklanmaya başlandı.

Özersay-Çvuşoğlu görüşmesi Pazartesi

İlk ziyareti, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak yarın gerçekleştiriyor…

Özersay ile Çavuşoğlu arasında yapılacak görüşmede, iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesi, bölgedeki hareketlilik, enerji konusunda iki ülkenin işbirliği içerisinde atacakları adımlar, bölgesel güvenlik ve Kıbrıs sorununa ve Doğu Akdeniz Bölgesi’ne ilişkin son gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Özyiğit-Selçuk görüşmesi Salı

Hükümetle Ankara arasında yaşandığı öne sürülen krizin ‘etken ismi’ olarak nitelendirilen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, yarın geç saatlerde Ankara’ya uçuşunu gerçekleştirecek…

Bakan Özyiğit’in, Salı günü Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşmesi bekleniyor. Özyiğit, gerçekleştireceği görüşme sonrası, Salı gecesi adaya dönecek.

Erhürman-Erdoğan görüşmesi Çarşamba

Başbakan Tufan Erhürman ise Ankara ziyareti için Salı günü adadan ayrılıyor. Başbakan Erhürman’ın, Çarşamba günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceği öğrenildi.

Görüşmenin gündemine ilişkin kulislerde, ek bütçe talebi, ekonomik krizin KKTC üzerindeki etkileri ve güncel konuların görüşüleceği konuşuluyor.

Öte yandan, koalisyonun bir diğer ortağı Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise Ankara’da herhangi bir ziyaret gerçekleştirmeyecek.

Kaynak – Kıbrıs Postası – Ertuğrul SENOVA

Paylaş