Koşullar bir seferberlik içinde hareket etmeyi gerektiriyor

51
reklam alani

Başbakan Tufan Erhürman, BRT’de yayınlanan “Eksik Kalmasın” programına konuk olarak gündemdeki konuları değerlendirdi.

Başbakan, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesiyla ortaya çıkan sıkıntılar konusunda hükümete birçok eleştiri geldiğini ancak muhalefetten gelen eleştirilerin içinde somut öneriler olmadığını belirtti.

Demokrasinin sorunları hep birlikte tartışmayı gerektirdiğini kaydeden Erhürman, belki önerileri vardır diye bu fırsatı muhalefete de vermek amacıyla Meclis’in olağanüstü toplanacağını söyledi.

Erhürman, Meclis oturumundan somut kararlar çıkmasının beklenmediğini de vurguladı.

Meclis oturumunun açık olarak yapılacağını da belirten Başbakan ‘Umarım meclis oturumunun açık olması tirübünlere oynama sonucunu doğurmaz’ diye konuştu.

Erhürman, ‘Bu ekonomik sıkıntı üzerinden siyasi rant elde etmeye kimse girmez diye umarım. Eğer böyle bir noktaya gelecekse kapalı bir oturumda ele almak daha doğru olur. Halkın ve ekonominin tüm kesimleri açısından da kimin ne önerisi var görülmesi için açık yapılacak’ dedi.

İçinde bulunulan koşulların toplumun bir seferberlik içinde hareket etmesini gerektirdğine de dikkati çeken Erhürman, ‘Yüzde yüz bir rahatlatıcı hamle yapmamız içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle mümkün değil. Umarım en azından bu sıkıntılı dönemi en az hasarla atlatırız’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’den talep dilen randevu ile ilgili bir soruya karşılık Erhürman, Türkiye’de de olağanüstü günlerden geçildiğini hatırlattı.

Erhürman, cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Başkan yardımcısıyla görüştüğünü ve yaşanan son ekonomik durumu ayrıntıları ile görüşmek için randevu istediğini belirti.

Metehan sınır kapısında son günlerde yaşanan sıkışıklıkla ilgili bir soruya karşılık ise Erhürman, sınır kapısına hem daha fazla memur hem daha fazla kabin yerleştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Dövizdeki artış nedeniyle Güney Kıbrıs vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs’a daha fazla ilgi gösterdiğine dikkati çeken Erhürman, bunun bir avantaj olduğunu ve bu avantajı değerlendirmek için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Paylaş