Defalarca benzin çaldığını itiraf eden gardiyan serbest kaldı.

75

Yakıt hırsızlığı suçundan tutuklanan gardiyan çavuşu Zeki Öztürk aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Öztürk dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

reklam alani

 

Merkezi Cezaevi adına akaryakıt kartından aldığı benzinin bir kısmını çaldığı tespit edilen Gardiyan Çavuş Zeki Öztürk aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhinde alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan zanlı, dün teminat talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı iki kefilin imza edeceği 50’şer bin TL’li kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

 

Takip sonucu yakalanmıştı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Necip Taşlı, olayla ilgili bulguları aktardı.

Taşlı 30 Temmuz tarihinde saat 11.15 sıralarında Lefkoşa’da yapılan takip sonucu Göçmenköy’de faaliyet gösteren Alpet Petrol İstasyonunda Cezaevi’nde görevli Gardiyan çavuş Zeki Öztürk’ün, tasarrufunda bulunan ve şahsına ait bidon içerisine 90 TL değerinde 22 LT Euro dizel akaryakıt koyduğunu söyledi.

Polis,  yapılan takipte zanlının kullanımında bulunan RHA 3334 plakalı araca ise 60 TL değerinde 14,5 LT Euro dizel akaryakıt koyduktan sonra, Cezaevi’ne ait akaryakıt kartından toplam 150 TL ödeyerek, 90 TL değerinde 22 litre Euro dizel çaldığını kaydetti.

Polis yapılan takip de, ayni gün konu şahsın 22 litrelik akaryakıt bidonunu adına kayıtlı bulunan ve Merkezi Cezaevi’nin oto parkında bulunan GP 613 plakalı van aracına koyduğu sırada suçüstü tutuklandığını mahkemeye aktardı.

 

450 TL’lik mazot çaldığını itiraf etti

Polis,  olayla ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini ve GP 613 plakalı aracında kullanmak için Temmuz 2018 ayı içerisinde benzer suçu beş kez daha yaptığını ve toplamda 450 TL’lik mazot çaldığını itiraf ettiğini söyledi.

Polis memuru Necip Taşlı zanlının davası görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Paylaş