Kıbrıs’ın fethinin 447’nci, TMT’nin 60’ıncı, GKK’nın 42’nci yılını kutluyoruz.

169
reklam alani

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 42’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 60’ıncı ve Kıbrıs’ın fethinin 447’nci yıl dönümünü içeren “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı”, bugün kutlanıyor.


Bayram kapsamında, 25 Temmuz’dan itibaren halka açık olan KKTC genelindeki tüm şehitlikler, bugün de ziyaret edilebilecek.


Her yıl gerçekleştirilen 16 kilometrelik mukavemet yol koşusu,  saat 08.00’de Boğazköy’de başlamasıyla, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği önünde tamamlandı.

Koşuda dereceye giren sporculara ödülleri, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği binasında verildi.


Saat 09.30’da, Lefkoşa ve bütün ilçe merkezlerindeki Atatürk anıtları önünde; saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi

 


Saat 20.00’de ise, GKK tarafından Boğazköy’de bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı karargah bahçesinde, 2’nci Piyade Alay komutanlığı tarafından Güzelyurt Zafer Gazinosu’nda, 4’üncü Piyade Alay komutanlığı tarafından Gülseren Askeri Gazinosu’nda, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü resepsiyonu düzenlenecek.

 

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs’ın fethinin 447’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 60’ıncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 42’nci yılını gururla ve kıvançla kutladıklarını belirtti.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “ Bugün başımız dik, barış, huzur ve güven içerisinde bağımsız bir devletteki yaşantımızı kimlere borçlu olduğumuzun bilinci ve idraki içerisinde, başta aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, yanı başımızdaki büyük Türk ulusundan aldığımız güçle dimdik ayaktayız” dedi.

Bora, Rumların amaçlarının değişmediği, Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak görmekten vazgeçmedikleri dikkate alındığında bağımsız devlet ile yegane hamisi Anavatanı Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

 

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ’NİN 1 AĞUSTOS MESAJI


Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Dernek Başkanı Gürsel Benan mesajında,”Milli mücadelede özveri ile savaşan toplumsal varoluş kahramanlarının eseri Türk Mukavemet Teşkilatı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümlerini gururla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Benan, bütün olumsuzluklara rağmen geleceğe umutla baktıklarını belirterek, geçmişten ders çıkararak geleceğin sağlam temeller üzerinde kurulması gerektiğini, eşit, özgürlük ve güvenlik içinde yaşanabilecek bir düzenin yaratılmasını istediklerini kaydetti.

 

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI SUCUOĞLU MESAJ YAYIMLADI


Lefkoşa, 31 Temmuz 18 (T.A.K.): Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nda şehitleri andı.

Sucuoğlu gün nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Kıbrıs’ın fethi ile birlikte Türk Mukavemet Teşkilatı’nın ve Güvenlik Kuvvetleri’nin kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, şehitlerimizi rahmetle anar, başta Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olmak üzere tüm personeli ve Mukavemetçi mücahitleri tebrik eder, sağlık ve mutluluk dolu günler temenni ederim.”

AK HATAYLILAR KARDEŞLİK DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ 1 AĞUSTOS MESAJI YAYIMLADI

 Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Dernek Başkanı Mehmet İpek; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI VE GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANI ÖZÇINAR’DAN 1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI MESAJI


Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı ile ilgili mesajı yayımladı.

Özçınar mesajında, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’taki varlığı ile ilgili ortaya koyduğu direnişin yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Özçınar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 60’ıncı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 42’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 447’nci yıl dönümünü kutladığımız bu özel günde şüphesiz yaşanan acıları da unutmamalıyız. Kıbrıs Türk Halkı varlığını korumak için büyük bedeller ödemiştir.
Üç önemli olayın yıl dönümünü kutlarken, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda eşit, özgür ve güven içinde yaşaması için verilen mücadeleyi selamlar, toprakları vatan yapan tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anarken hayatta olan mücahit ve gazilere saygı ve şükranlarımı sunarım.

Her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olan Anavatan Türkiye’ye, tüm TSK ve GKK mensuplarına teşekkürlerimi sunar, tüm halkımızın ‘1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı en içten duygularla kutlarım”

UBP MİLLETVEKİLİ ÜSTEL: “ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN ETKİN VE FİİLİ GARANTİSİNDEN ASLA VAZGEÇİLMEMELİ”

 Cumhuriyet Meclisi İdare Amiri ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.

Üstel, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı sebebiyle yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs Adası’ndaki varlığının yegane teminatı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeme kararlılığı ile tüm halkımızın Toplumsal Direniş Bayramı kutlu olsun” dedi.

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI… KKTC’Yİ KORUMA DERNEĞİ: “ÜÇ TARİH KIBRIS TÜRKÜ İÇİN GURUR KAYNAĞI”

KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Hatice Özler Şahin, Toplumsal Direniş Bayramı ile kutlanan üç tarihin Kıbrıs Türkü için gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Şahin, Toplumsal Direniş Bayramı vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın 1571’de Osmanlı devleti tarafından fethi, 1958’de Rum terör örgütü EOKA’ya karşı kendini savunmak zorunda kalan Kıbrıs Türklerinin Türk Mukavemet Teşkilatı’nın ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurulmasının gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Şahin, Kıbrıs Türkü’ne her daim destek olan Anavatan Türkiye’ye, mücahitlere şükranlarını sundu ve şehitlere rahmet diledi.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ: “KIBRIS TÜRK HALKINI 1974 ÖNCESİNE GÖTÜRME TEHLİKESİ TAŞIYAN HERHANGİ BİR ÖNERİNİN KABUL GÖRÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, Kıbrıs Türk halkını 1974 öncesine götürme tehlikesi taşıyan herhangi bir önerinin kabul görülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Dernek Genel Başkanı Ömürlü, Toplumsal Direniş Bayramı vesilesiyle yayımladığı açıklamada, “Kıbrıs Türk halkı, yüce Türk Milleti’nin Kıbrıs adasında yaşamakta olan bir parçası ve devamıdır. Halkımızı ve gelecek nesillerimizi 1974 öncesi şartlarına götürme tehlikesi taşıyan hiçbir öneri ne pahasına olursa olsun kabul edilemez” dedi.

Kıbrıs Türklerinin kendi geleceğini belirleme ve egemenlik hakkına sahip olduğunu ve bu hakkın devredilemeyeceğini kaydeden Esen Ömürlü, “Türklüğün yüz akı ve bütün dünya Türklüğü için özgürlük sembolü olmuş Kıbrıs Türkü, Anavatanına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve her türlü gücün kaynağı olan bağrından çıkıp geldiğimiz hamiyetli ve vefakar Anadolu insanına, yüce Türk Milleti’ne sonsuz bir güven ve inanç duymaktadır” dedi.

Ömürlü, tarihi varoluş sürecinde şehit düşenleri rahmet, mücahit ve gazilere şükranlarını sundu.

1 AĞUSTOS TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI… ULUSAL TÜRK KURULUŞLARI DÜNYA KONSEYİ: “BU BAYRAMIN ANLAMI BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİĞİNİ GÖSTERMESİ AÇISINDAN BÜYÜKTÜR”

Lefkoşa, 31 Temmuz 18 (T.A.K.): Ulusal Türk Kuruluşları Dünya Konseyi, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nın anlamının, Kıbrıs Türk halkının bugünlere kolay gelmediğini göstermesi açısından büyük olduğunu ifade etti.
Konsey Başkanı Hüseyin Macit Yusuf, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajında, “Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kahraman mensuplarına, Mücahitlerimize, Anadolu’daki vefakar kardeşlerimize ve Kıbrıs Türkü’ne borçluyuz” dedi.

TMT’nin kuruluşu hakkında bilgi veren ve amaçlarını sıralayan Yusuf , “Kıbrıs Türkleri olarak bugün bağımsız-egemen bir devlete sahipsek ve saldırgan Rum güçleri bu devlete dokunamıyorsa, bunun sağlayan öncelikle TMT, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’dır” dedi.
Kıbrıs Türkü’nün varlığına ve bin bir zorlukla kurulan KKTC’ye karşı girişilecek her türlü eyleme karşı, TMT mensubu ataların emanet ettikleri ruhla ve imanla mücadele edeceklerini kaydeden Yusuf, “Onların yaktığı Türklük meşalesi hiçbir zaman sönmeyecektir. Aramızdan ayrılan TMT mensuplarının aziz hatıraları önünde eğilir,hayatta olanlara ise minnet ve şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı

Paylaş