Lefkoşa Sanayi Cami’nin temeli atıldı

47
reklam alani

Lefkoşa Sanayi Caminin temel atma töreni gerçekleştirildi. 230 metre kare büyüklüğünde yapılması planlanan camiinin Ocak 2019’da bitirilmesi hedefleniyor.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Sanayi Dairesi, Lefkoşa Sanayi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği katkıları ve Türkiyenin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalıkınma ve Ekonomi İşbirliği ofisinin finansamanı ile inşa edilecek cami 230 metre kare büyüklüğünde ve 250-300 kişilik olacak.

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde yer alan caminin temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal Marışının okunması ile başladı, ardından Kuran-ı Kerim okundu.

Lefkoşa Sanayi Camisi Yaptırma ve Yaşatma derneği üyesi Vahit Behçet Birtek, yıllardır organize sanayi bölgesinde cami eksikliğinin hissedildiğini ifade ederek, caminin yapılması için yaptıkları çalışmaları anlattı

Türkiye Din Hizmetleri Müşavirliği Koordinatörü Ahmet Çelik ise, müşavirliğin yaptığı çalışmaları aktararak, KKTC’nde 86 din görevlisi ile halka hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Din İşleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü ise cami temelinin atılmasından duyuduğu mutluluğu dile getirerek, ‘Allah içinde dua etmeyi nasip etsin’ dedi

“Kıbrıs Türk halkı 40 yıldır bu camilerin yapılmasını bekliyordu” ifadelerini kullanan Öğdü katkı koyan herkese teşekkür etti.

Ardından UBP milletvekilleri Sunat Atun, Ersin tatar, birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Törende Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de konuştu.

KKTC’nin müslüman bir ülke olduğuna vurgu yapan Töre, “elbette bu ülkede camiler olacaktır, mescitler olacaktır. Elbette ezanlar okunacaktır eğer bu memlekette cami istemeyen, ezan istemeyen varsa o zaman bu ülkeyi terk edebilir. Olar ateist olsa da biz onlara saygılıyız” dedi.

Töre “Anavatan Türkiye, Türk ordusu bu ülkede işgalci değildir, ezan sesleri bu ülkede hiç kimseyi rahatsız etmesin, İstiklal Marşı bu ülkede kimseyi rahatsız etmesin, istiklal marşından, ezan sesinden camiden rahatsız olanlar isterlerse kendilerine başka yer arayabilirler. ama bu memlekette istiklal marşı okunacak, ezan sesi de kulaklardan hiç eksik olmayacak dedi.

Konuşmaların ardından dua okundu, kurban kesildi, daha sonra temel atma töreni gerçekleştirildi.
Lefkoşa Sanayi Camiinin 2019 Ocak ayında bitirilmesi planlanıyor.

Paylaş