Eski KTHY binası, araç işlemleri için kullanılacak.

47
reklam alani

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, geçtiğimiz ay Maliye Bakanlığı tarafından satın alınan KTHY binasına, araç işlemlerinin tek bir çatı altında yapılabilmesi için bazı şubelerini taşıyacaklarını açıkladı

 

KIBRIS Gazetesi’nden Ahmet Karagözlü’nün haberine göre vatandaşların daha iyi bir hizmet elde edebilmesi için Sürüş Ehliyetleri ve Müfettişliği Şubesi, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi ve Ehliyet Tazeleme Birimi’nin tek çatı altına eski KTHY binasında hizmet verecek.

 

Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Sürüş Ehliyetleri ve Müfettişliği Şubesi’nin iki hafta içinde; Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi ile Ehliyet Tazeleme Birimi’nin de bir ay içerisinde eski KTHY binasına taşınacağını açıkladı.

 

“Vatandaşlar işlemlerini tek bir çatı altında yapacak”

 

Bağzıbağlı, söz konusu binada şu anda fiber kablo alt yapısı ile temizlik çalışmalarının yapıldığını belirterek,  binanın tadilata ihtiyaç duymadığını ve durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

 

Araçlarla ilgili tüm birimlerin söz konusu binaya taşınacağına vurgu yapan Bağzıbağlı, böylece vatandaşların hem araç kayıt işlemlerini, hem de ehliyet işlemlerini tek bir çatı altında daha sağlıklı bir şekilde yapacağını kaydetti.

 

“Trafik kuralları, sürüş ehliyetleri ve sınav sistemi AB standartlarına entegre edilecek”

 

Bağzıbağlı, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde sürüş ehliyetleri sınav sisteminin teorik kısmının Mayıs 2019 tarihinden itibaren bilgisayar ortamında yapılacağını belirterek, mevcut KTHY binasının fiziki yapısının buna uygun olmasının da söz konusu binaya geçmelerinde önemli bir faktör olduğunu ifade etti.

 

AB Koordinasyon Merkezi’yle iletişim içinde olduklarını belirten Bağzıbağlı, Trafik Güvenliği ve Ulaştırma Sistemine Geçiş Projesi kapsamında AB ve trafik mühendisleri uzmanlarıyla çalışma yürüttüklerini ve çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirdi.

 

Ayrıca trafik kuralları, sürüş ehliyetleri ve sürüş ehliyeti sınavlarının AB standartlarına entegre edilebilmesi için de çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirten Bağzıbağlı, tüm bu çalışmalar kapsamında şoför okulları birliklerinden de yazılı görüş aldıklarını ifade etti.

 

Bağzıbağlı, mevcut Sürüş Ehliyetleri ve Müfettişliği Şubesi’nin taşınma konusunun dört beş yıllık bir konu olduğuna dikkat çekerek, şubenin özel bir şahıstan kiralandığını ve söz konusu şahısın yılardır mülkünü geri istediğini, ancak geçmiş hükümet döneminde bu sorunun bir türlü çözüme kavuşturulamadığını belirtti.

 

Söz konusu şahsa yıllardır mülkünün boşaltılacağı sözünün verildiğini söyleyen Bağzıbağlı, bahse konu şahsa verilen sözlerin yıllardır tutulmamasından dolayı mağduriyet yaşadığını ve bu sorununun iki hafta içerisinde yeni binaya taşınarak çözüleceğini ifade etti.

Paylaş